En skön dag på Lille Lifjellet

Gutua som rinner fram under vägen

Idag har det varit ett underbart höstväder, sol och nästan vindstilla! Blev sugen på gå upp på Lille Lifjellet och tog med mina grannar Ingvor och Sven dit då de inte varit där förut. Man åker bil förbi Kåtorna och ner till bron i Gutu, där vänder man och ställer bilen på en liten ficka efter vägkanten precis vid bron där Gutua rinner under vägen.

Sedan går man upp på en stig mot norr från vägen och kommer efter några hundra meter alldeles intill ett fritidshus. Stigen fortsätter från husets vänstra gavel och sedan är det bara att följa stigen och man är efter mindre än en halvtimme upp på Lille Lifjellet och har underbara utsikter runt omkring sig. Båthusberget i väster, Storslåga och Elgåhogna i nordnordväst, Sushöjda, Digerhogna, Rundhogna, Store Lifjellet i nordost samt Fjällgutusjön och Gutulisjön i söder.

En vandring till Lille Lifjellet är mycket kort, bara knappa 2.5 km fram och tillbaka i lätt terräng och är ett fint tips speciellt vid sol och lite vind. Att sitta där uppe och fika är ”gött” för själen…

Fler bilder:

Parkera vid bron, Kåtorna uppe i backkrönet..

Digerhogna, Rundhogna, Store Lifjellet

 

Bra fikaplats...

Fjällgutusjön

Lille Fjelltjern och Storslåga

Digerhogna tittar fram

Toppröse Lille Lifjellet

Gutua rinner fint i dalen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *