Ett Gott Nytt 2013

Såg här var det under många dagar...

Såg här såg det ut under en lång tid…

Hoppas att vi alla får ett Gott Nytt 2013! Vädret ser ut att bli ovanligt milt under och efter nyår med 0 till -8 grader dock med en lite besvärande vind på 5-7 m/s uppe på fjällen. Angående vind så har vindmätaren på min väderstation frusit fast och står i Sydost (135°) och det behövs plusgrader för att få igång den igen. 🙁

Skidspåren körs nu i princip dagligen och GTF:s skidspårssida uppdateras så jag har flyttat ned ”Spårpatrullen rapporterar” lite längre ner i högerspalten eftersom den knappt behövs just nu under högsäsong. De som vill kunna se skidspårskartan på sin iPhone kan läsa här för att ladda hem en app som gör det möjligt att se flashsidor på sin telefon.

Själv är jag ute i spåren varje dag då vädret är bra eller skapligt, till skillnad från er ”turister” som måste ta tillvara varje dag ni är här uppe och vara ute på skidor när det är 20 grader kallt eller blåsigt.

Efter gårdagsnattens blåst har tyvärr all bomullssnö på trädet försvunnit. Det var innan dess otroligt vackert och det unika var att det såg ut så under en lång tid, inte bara någon dag som det brukar.

Nu måste jag sluta och ta på mig träningskläderna och ut på en runda på längdskidorna!

Från dagens tur: Grövlan

Från dagens tur: Grövlan

Grövlan

Grövlan

Det här inlägget postades i Skidor, Väder. Bokmärk permalänken.

5 kommentarer till Ett Gott Nytt 2013

 1. avatar Uffe A skriver:

  Alla dina fina bilder tillsammans med väderstationens information gör att man blir sugen på ett vinterbesök också!
  Önskar er ett riktigt Gott Nytt År!

 2. avatar Kenneth Otterdahl skriver:

  GOTT NYTT ÅR ! Tack för alla inlägg och bilder ! Året 2012 var det år vi gifte oss där uppe, åter kommer dit. En trogen gäst sedan många år.

  MVH . Kenneth Otterdahl

 3. avatar Studahl skriver:

  Nu testat elljusbanan för första gången, härligt, ett lyft att kunna åka en tur framåt kvällen nu när solen går ner tidigt. Tyvärr var redan 18 lampor sönder vilket gjorde det lite mörkt på några ställen. Är det spårvärdarna som behöver veta eller?? Vart vänder man sig.
  Tack för ett härligt 2012, må 2013 bli lika fint
  Mvh studahlarna/Alingsås/Grövelfjäll

  • avatar pastis skriver:

   Det är Gröveldalens sportklubb som fixat elljusen så försök kontakta dem. Prova med Iliana Sjölén Enarsson, tel 0253-290 24

 4. avatar Anna Lagrell skriver:

  Hej på Er!
  Vi tackar för året som har gått önskar Dig, Svea ,Jörgen, Elin o Moa ett riktigt GOTT NYTT ÅR!
  Familjen Lagrell

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *