Massor med nysnö

Härlig syn på morgonen!

I går kväll och i natt har det snöat och nu har vi 46 cm snö! 🙂 Men det blir mildväder några dagar nu, men ändå är det nu en bra grund för skidspåren.

Ringde upp Per-Erik på Storsätra och pratade med honom om 2.5 km spåret vid deras Fjällhotell. Han skulle i dag packa den nya snön och sedan försöka göra en spår så man har någonstans att träna. Det vore kanon, för nu är man sugen på att verkligen åka skidor! Både Älvdalen, Särna och Idre har spår, då kan ju inte vi vara sämre!

Det här inlägget postades i Skidor, Väder och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

11 kommentarer till Massor med nysnö

 1. avatar Anna Wadman, stuga 37 skriver:

  Härligt med snö 🙂 Hur ska man få GTF att förstå att det finns ett enormt sug i Sverige efter att få åka längdskidor redan nu? Anläggningarna kan håva in mycket pengar på dessa längdskidåkare bara man vill.

 2. avatar Anna Mattsson skriver:

  Instämmer med min namne. På -70 talet var det en självklarhet att träningsläger – när den första snön kommit höll till i detta område. Skidklubbar från mellan Sverige och även föreningar från vårat eget distrikt lade sina läger här. Det kryllade av skidsugna ungdomar.

 3. avatar Per Wall skriver:

  Håller med om att det finns stora förutsättningar om man marknadsför området bättre var själv där på mitt novemberlov när man gick i skolan med föräldrarna. Jag har satt på mina dubbdäck på cykeln nu men efter att jag satt på dom så försvann kylan och halkan i Borås. Ställer du undan hojen nu och går över till skidor?

 4. avatar pastis skriver:

  Hej på er! Helt klart var det mera fart här på 70- och 80-talet! Tycker utveckling är oroande då det behövs ett visst besöksunderlag för att både skidbackar och affär ska gå bra. En del anläggningar verkar inte vilja ha mera folk utan är nöjda med att kunna vara ”lediga” under vissa längre perioder under året.

  Jag tycker det är ett problem och önskar lite mera folk här uppe. Ingen vill väl att vi ska bli ett Sälen och den risken finns inte heller, men lite mera drag är önskvärt och nödvändigt för att servicenivån kan behållas eller förbättras.

  Angående snön, så har det varit ett riktigt skitväder några dagar med bara plusgrader. Ishalt på småvägarna så man knappt kan gå på dem. Nu skulle det behövas kallare väder och nysnö så man slipper isen. I går körde jag tröskelintervaller på trainern här hemma då det inte är särskilt lockande att jogga, skida eller cykla utomhus med tanke på underlaget. På fjällen kan man dock fortfarande turåka, men det är ingen träning för mig, bara avkoppling och njutning.

 5. avatar Erik skriver:

  Måste vara riktigt kompakt snö då det endast tappade 1cm från igår. Nu 33cm. Om det blir kallt nu och prognoserna stämmer är det ju över 50cm nästa vecka inkl 33cm betong. Oj, vilken tidig vinter.
  Har ju varit riktigt uselt några jul/nyår nu med typ 30-40cm ”dammsnö”.
  MVH

 6. avatar Olle skriver:

  Hej
  Har varit i Grövelsjön många år sedan 70 talet och sett den vikande trenden på antalet personer som besöker området. Den enda skillnaden som märks i området är att skidspåren är bra högsäsongsveckorna. Skulle gärna åka upp nu om det fanns spår. Vid Grövelfjäll händer ingenting, inte ens en grillplats till oss besökare. Är lite orolig att dalen håller på att ta kål på sig själv.
  Det är synd för det är ju så otroligt vackert område. Se till att utveckla det på ett fint sätt.

 7. avatar pastis skriver:

  32 cm har jag vid mätpinnen. Det brukar först sjunka någon dm vid längre blidväder, sedan blir det ett ganska konstant snödjup ett tag. Men fortsätter det sedan att vara varmt en längre period rasar det sedan ihop, ungefär som på våren.

  Men som du säger så ska det bli kallare igen. Hoppas det håller i sig tillsammans med nysnö!

 8. avatar Anncatrin skriver:

  Tack för alla rapporter, synar dagligen
  Var uppe i Grövelsjön för ett par veckor sedan och åkte en del mellan Lövåsen och Lappvallen. Ser man nu på yr.no så verkar det som om det blir mycket snö, härligt..! Men hur går det med elljusspåret? Såg ut som om det tog stopp i korsningen ner mot Björnliden, men kanske hade dem semester precis som vi. Det skulle vara fint med en elljusslinga och kanske i framtiden fram till Grövelfjäll. Vet nån om den blir klar tills jul?

 9. avatar pastis skriver:

  Jag vet inte statusen på eljusspåret och dess driftstatus, bara att det finns en plan att fortsätta från Lappvallen och gå ända fram till Grövelfjäll.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *