Äntligen en skidtur igen

Dagens skidtur

Dagens skidtur

Det var många dagar sedan sist, men i dag var jag ute igen på en längdskidtur. Det har kommit nysnö de senaste dagarna och spåren var lite lösa och mjuka, men ändå njutbara. Åkte Olåleden upp till Olåns rastplats och sedan ned till Grövlan. Vidare upp mot korset nedanför Grövelfjäll och sedan ledningsgatan mot Storsätern. Vek av till vänster från leden upp på Storsätras 5 km spår och fortsatte sedan spåret förbi Huskläppen upp mot E4:an. Vidare ned mot korset nedanför Grövelfjäll och sedan ledningsgatan ned mot Storsätra. Skidbron över Grövlan och hem till Ollarsliden. Dryga 13 km blev det enligt min GPS.

Mötte fler skidåkare än vanligt, men det var absolut ingen trängsel i spåren

Det här inlägget postades i Skidor. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Äntligen en skidtur igen

 1. avatar Ruben Krouwel skriver:

  Hej, vet du om det finns ett bra ställe där man kan åka skidor och gena från Storsätern femmans högsta punkt till E4:an, eller åtminstone från femman till spåret förbi Huskläppen? Hittade en liten stig, men det gick knappt att åka skidor.

  • avatar pastis skriver:

   Hej! Inte från högsta punkten på Storsätras 5 km spår. Däremot har jag för mig man kan gena över till Huskläppsspåret från Storsätras milspår. Ungefär i höjd med ett hus som ligger efter vägen där vattenpumphuset efter Huskläppsspåret passerar. Fast det var länge sedan jag åkte milspåret…

 2. avatar Sofia Häller skriver:

  Hej Pär,
  roligt att ta del av din dag i skidspåret, du verkar haft en fin dag! Nu längtar men ännu mer efter snö, skidorna samt den härliga naturen som Grövelsjön bjuder på. Har det kommit mycket snö e nyår eller kan man utan större besvär köra in med bilen på uppfarten? På lördag anländer första gänget och som får sällskap dagen efter av de andra. Hälsa och vi ses!
  Hälsar Sofia

  • avatar pastis skriver:

   Hej Sofia! Var förbi och tittade och det är cirka 30 cm snö på uppfarten så det går inte att bara åka in med en vanlig bil. Tas enklast bort med skopa eller snöslunga.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *