Cykeltur med MTB och dubbdäck till Kåtorna

20160317b-001Senaste dagarna har värmen smält bort nästan all snö och is på asfaltsvägarna, men det lär väl komma ny skulle jag tro innan vintern är slut. Passade i alla fall på att få igång cykelbenen och tog en tur in i Norge och till Kåtorna. Det gick bättre än väntat, trots ganska hård motvind och så alla uppförsbackar. Det gick lätt hemåt med vinden i ryggen och utför…

Vintern har varit så fin att jag nästan bara åkt skidor och fuskat med att träna cykelbenen. Nu måste jag dock komma igång med dem, då det snart är dags för den årliga vårresan till Skåne. Helgen efter påsk bär det av och så är jag borta hela maj ut! Kommer att träna själv på dagarna då det ger hårdhet och ett bra pannben. På kvällar och helger ska jag träna med Mach, en ny träningskompis från Båstad. Vi planerar hårda rundor på Hallandsåsen. Ska även på helgerna träna med en del lokala cykelklubbar. Ska bli skönt att få möta våren och sommaren där nere! Hoppas det blir bättre väder än i fjol, då var det kallt och ingen värme.

Det här inlägget postades i Cykel. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Cykeltur med MTB och dubbdäck till Kåtorna

 1. avatar Toby skriver:

  Varit svårt före sista dagarna.
  Hur hanterar du isföret?
  Stannar hemma?
  Fästet är inga bekymmer, jag är van.
  Men resten av familjen tycker det går lite väl fort utför.
  Är man inte van så är det nästan farligt.
  Stighudar både upp och ner?

  • avatar pastis skriver:

   Ja, det går fort när det är isföre. Jag rekommenderar att ni åker där det är plattare med ”nybörjare” och skippar utförsbackar.

   * Lövåsen till Lappvallen och tillbaka några vändor.
   * Eller åka in i Norge och parkera på vägen efter 5-6 hundra meter vid en stor tall på höger sida där Bergsetspåret går över vägen. Åk sedan skidor söderut mot Gammeldalen och alternera mot Valdalen eller Valdalsbygget vid Ryan. Fin platt terräng som gjord för stakträning.

 2. avatar Mach Andersson skriver:

  Hälsning från Mach

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *