Cykelvasan 2016

Foto: Hans Schönning

Foto: Hans Schönning

Idag så körde jag min fjärde Cykelvasa. Perfekt väder med sol vid starten klockan 09:00 och sol hela vägen in i mål i Mora. Mitt mål i år var att komma under 3:30 då jag tidigare kört på 3:37, men med anledning av magproblemen enligt tidigare inlägg så var jag mycket tveksam om det skulle kunna förverkligas då jag inte cyklat eller motionerat på riktigt sedan 30 juli och magen är inte 100 procent.

Kände redan i första backen efter starten att pulsen rusade upp högt varje gång jag försökte ta i lite och jag bestämde direkt att dagens målsättning skulle ändras till att ta sig i mål och försöka njuta av att åka lite långsammare. Så jag tog bort tidtagningen på cykeldatorn och åkte bara som jag kände för det. Stannade också i varje depå utom den första i Smågan. Kom i mål på tiden 4:01,45 vilket förvånade mig då jag i tidigare lopp aldrig blivit omkörd av så många som i år och jag trodde jag åkt på mellan 4:30-4:45 eller något liknande.

Stort tack till Ingrid, Ulf och Britta för logi och denna gång även logistik! Redan i morgon söndag bär det av ner till Öland för en vecka och sedan väntar Skåne.

2 svar

  1. Jonas skriver:

    Bra kämpat i alla fall. Verkar gått lika fort för täten trots mindre asfalt i år.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *