Väderstationen igång igen

Tror jag fått igång väderstationen efter att den fått vila inne i värmen i natt. Men den är 10 år gammal och en ganska enkel modell som troligtvis sett sina bästa dagar. Utedelen håller fortfarande på att anpassar sig till utetemperaturen och sjunker sakta och är just nu nere på -17.8. Vinddelen har aldrig fungerat bra på vintern då den fryser fast.

Kommer nog att köpa en ny och då blir det nog en ”proffsig” amatörstation från Davis. De är mycket driftsäkra, precisa, men tyvärr rätt dyra. Om det ska vara trådlös eller med kabel spelar ingen stor roll för priset. Bekvämt med trådlöst, men undrar om soltimmarna här uppe räcker till på vintern för att ladda upp utedelen? Tror jag tar en med kabelanslutning. En Davis Vantage Pro2 kostar cirka 7000 kronor, en fläkt för exaktare temperaturmätning då solen ligger på mätaren cirka 1500 och USB eller serieanslutning till dator cirka 2000.

Det här inlägget postades i Väder. Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Väderstationen igång igen

 1. avatar pastis skriver:

  Hua, nu är det -23.0 på stationen och ligger i fas med mina andra analoga och digitala termometrar. Småfåglarna äter som galningar på dagarna för att klara av kylan.

 2. avatar Mats Nises skriver:

  Skööönt!
  Nu kan man vakna på morgonen och allt är som vanligt igen.
  Bra jobbat.
  Mvh
  Mats Nises

  • avatar pastis skriver:

   Visst är det Mats! Verkar funka som vanligt igen. Hoppas det fortsätter så, fast det är lite väl kallt. 😉

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *