Längdskidor på ”rätta” sidan…
Tidigt i morse hörde jag Storsätras skoter åka förbi och spåra. Det var säkert ”Älgen” som är ”gårdskarl” på hotellet som spårade. Det blev snabbt ut och valla för snön föll sakta från himmeln och jag ville åka i nyspårade skidspår på den ”rätta” sidan, det vill säga väster om Grövlan mot Norge.
Denna gång blev vallningen bättre och jag hade bra fäste. Började med att värma in 1 lager VG35, sedan klossade jag 1 lager VR50 och sedan 5 lager VR40. Den senare är min favoritfästvalla här uppe då det nästan alltid är kallföre här!
Snön hade redan lagt sig i spåret så första varvet hade jag cirka 1.5 cm nysnö i spåret. Åkte fyra varv runt Triangeln. Först två moturs och sedan två medurs. Snön föll fint under hela turen och det var cirka 4-5 grader kallt. Inget att klaga på med andra ord! 🙂 18.55 km blev turen enligt min cykel-GPS som hänger med fint på armen.
För att inte förlora känslan för bentrycket i cyklingen blev det sedan en halvtimme på trainern, då jag först värmde upp och sedan körde en kvart på min FTP.
Hej Per ! Lyckliga dig som får träna i fina skidspår. Här sitter jag med min nyopererade höft ochdrömmer av alla vackra bilder du lagt ut. Men nästa vinter skall jag ta igen det.Hos oss är det just nu +5 gr och tidigare på fm regnade det.Än en gång GOD JUL & GOTT NYTT ÅR.
Hej och tack! Lider med er som inte har snö till jul och extra med dig som får ta det lite lugnt ett tag. Lycka till med nya höften och hälsa frugan!
God Jul och Gott Nytt År till alla som läser detta!
Var ute och testade igår. Åkte lövåsen till fjällstation (via Grövlan). Spåren var fina men lite löst för stavarna. Såg att det fanns en varningsskylt vid bron över Grövlan mot Olåns vindskyddd att bron ej var säker. Någon som vet vad som är status?
Hej! Anders i Västerbäcken var där för någon dag sedan och undersökte övergången. Enligt honom så är isen väl svag för spårskotern då en ränna inte fryst tillräckligt. Vi har haft en mild vinter här uppe. Innan den fryst så ska man vara väldigt försiktig att åka skidor där.
Varningsskyltarna sitter inte vid övergången vid Grövlan utan anledning!
Ån har inte frusit som den brukar göra. Normalt så fryser ån från botten och uppåt vid kall väderlek då underkylt vatten träffar stenarna på botten. Då bildas ett homogent tjockt istäcke som bär både spårmaskiner och skidåkare.
Nu är istäcket tunt. Man slår igenom spettet nästan överallt och under isen är det minst 1,5 meter djupt strömmande vatten. Om man går igenom kan man ha oturen att följa med vattnet in under isen. Isbryggan kan också ändras och öppnas i det varma vädret som är nu.
Åk inte över ån förrän den har frusit bättre!