Isterfossen till Søgard nära Holøydal och tillbaka

Idag rekade jag en del av den cykelrunda jag senare i år ska avverka i Norge, men den är på över 190 km och idag varken orkade jag eller hade tid för ett sådant kraftprov. Det blev istället en provtur av sträckan som går på en okänd sträckning för mig när det gäller cykel. Startade vid parkeringen i Isterfossen och åkte väg 26 norrut till Søgard nära Holøydal och vände där, totalt en cykelvända på 78.6 km med en höjdstigning på 444 meter och en höjdförlust på 453 meter.

Vädret var soligt och skönt, och enligt min Edge 800 med en medeltemperatur på 16.6 °C. Men en ganska frisk sydlig vind skulle senare skulle ge sig till känna, se bildtexter nedan. Jag kom lagom hem så jag hann se Alessandro Petacchi slå grinollen Mark Cavendish i spurten på Giro d’Italias andra etapp och det gjorde dagen ännu bättre!

Du kan klicka på nedanstående kamerabilder för att se större versioner.

Åkte den röda sträckan från söder till norr och tillbaka. Totalt med den gröna är rundan på dryga 190 km.

Höjdstigning: 444 m, höjdförlust: 453 m, min höjd 648 m, max höjd 794 m. Medeltemperatur: 16.6 °C, min 13.0 °C och max 21.0 °C.

Sämre kan man ha det, trots det oftast går går lite uppför, men medvinden gör det lätt... Tror fjället heter Blåkletten 1295 meter.

Framme vid en liten avfart till Søgard nära Holøydal. Här stannar jag och rastar lite. Vänder sedan och åker söderut.

Skönt att sträcka lite på benen.

Undra om de har en "stue til leje"?

Ahh, precis vad jag behöver efter stark motvind och en seg backe efter cirka 70 km!

Snickers, en av cyklistens bästa vänner när orken tryter!

Den smakar bra och krafterna återkommer!

Tillbaka där allt startade, Isterfossen.

2 Responses

  1. avatar johan skriver:

    Kul att följa bloggen. Riktigt roligt att du är cyklist också, är själv inbiten cyklist, både mtb och racer. Spännande att följa turerna. Brukar köra lite mtb runt Grövelsjön när vi är där. Än så länge har inte racern fått följa med. Ser ut att ha torkat upp fint i områdena. Hur ser det ut upp mot kalfjället? är det blött och mycket snö eller har det också börjat försvinna?

    • avatar Pastis skriver:

      Hej! Har hittills mest kört landsvägscykel men är sugen på en riktig MTB då min gamla stadshybrid inte riktigt har det som krävs på fjällen. Troligtvis blir det ett MTB inköp till nästa säsong. Det har torkat upp väldigt fort, men säkert finns det surdegar kvar på fjällen. Har faktiskt ännu inte snört på mig vandringskängorna och sett med egna ögon, och det dröjer för jag ska snart ut på en resa och vara borta några veckor.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.