Fel på väderstationen

Hmm, temperaturen verkar inte längre stämma på väderstation. Just nu visar den -15.4 grader, medan andra vanliga termometrar visar -21,9, -23,8 och -24,3.

Ska försöka kolla upp det, men just nu är det inte väder för det. Man blir lätt frusen om fingrarna… 😉

Det här inlägget postades i Väder. Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Fel på väderstationen

 1. avatar JBS skriver:

  Hej Pastis. Minns du mej, JBS från Forza Motorsport-tiden? Hittade din blogg i höstas när jag börjat cykla mtb.

  Det första hustrun och jag gjorde när vi köpt cyklar var att åka till Idre och cykla på deras leder. Cyklade från Städjan och bort mot Nipfjället och ner till fjällanläggningen. Inte den enklaste starten på mtb-karriären. Fantastisk upplevelse. Tänkte på att du bara bor ett stenkast därifrån och får njuta av den underbara miljön varje dag. Vi lär komma tillbaka och cykla i Idre igen.

  / Joacim

  • avatar pastis skriver:

   Hej JBS! 🙂 Hur skulle jag kunna glömma dig?

   Jasså du har också hakat på cykeltrenden, va bra. Hör av dig när du ska cykla här igen!

   Angående väderstationen så är den helt nere just nu. 🙁 Ser illa ut och det måste nog till en helt ny station. Vet inte hur jag ska göra. Just nu cirka -25…

 2. avatar JBS skriver:

  -25 är kallt, riktigt kallt. Vi har -12 i Knivsta.

  Hustrun bestämde sig för att hon behövde en ny cykel i somras. Det blev en Scott, bra nog att kunna motionera på stigar med. Vi åkte till Högbo utanför Sandviken där jag hyrde cykel och vi åkte tillsammans på stigarna och lederna. Det var skitkul och fruktansvärt jobbigt och dessutom kul att kunna motionera tillsammans. Så jag köpte en mtb jag med. Och nu är jag fast. Vi har en fin mtb-slinga här i Knivsta. Kul när man känner att tekniken och konditionen förättras.

  Vi var en liten grupp från hennes jobb som vandrade några dagar från Grövelsjön över till Norge och tillbaka i september 2014. Sov några nätter i tält på fjället.

  Vi har lite kopplingar till din trakt, jag tillbringade några sportlov i Idre som barn, min hustru i Grövelsjön. Och när våra ungar var små var vi i Grövelsjön några sportlov.

  Det går en fin stig från norra änden Burusjön och norr ut. Har du cyklat den? Den ska gå till något som heter Grundagssätern. I augusti när vi var där så fick vi tips om den men vi var tvungna att vända efter en halvmil på grund av högt vattenstånd och att vi inte visste om vi skulle orka. Stigen är anlagd och har små ruttna broar över diken. Vi stannade på ett ställe och tittade på renar. Vi vill båda tillbaka dit upp.

  /Joacim

  • avatar pastis skriver:

   Nej har inte cyklat vid Burusjön. Mest kört backträning från Idre by och upp till avfarten till Idre Fjäll, eller ända upp till Nipfjället där asfalten tar slut. Många nya cykelstigar runt Idre Fjäll, men inte hunnit prova än.

   Tyvärr tycker jag det ofta är lite för stenigt på fjällen här och svårt att hitta långa banor som är njutbara att cykla. I alla fall för en gubbe som mig, jag vill cykla och inte bara bröta mig fram. 😉

 3. avatar johnny j skriver:

  Morron,tror säkert Ollarsliden vill sponsra med ny,man vill väl inte förlora en sån bra service om servicemannen vill fortsätta!?

 4. avatar pastis skriver:

  Hej Johnny! Tog in utedelen igår och ska kolla upp den och försöka få igång den igen. Annars blir det nog att köpa en ny. Då blir det nog en ”proffsig” amatörstation från Davis. De är mycket driftsäkra, precisa, men tyvärr rätt dyra. Om det ska vara trådlös eller med kabel spelar ingen stor roll för priset. Bekvämt med trådlöst, men undrar om soltimmarna här uppe räcker till på vintern för att ladda upp utedelen? En Davis Vantage Pro2 kostar cirka 7000 kronor, en fläkt för exaktare temperaturmätning cirka 1500 och USB eller serieanslutning till dator cirka 2000.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *