Min nya snöslunga

Äntligen har min nya snöslunga kommit som jag beställde i somras! I dessa pandemitider är det inte ovanligt med leveransproblem som kan bero på både brist på komponenter och brist på containrar eller att de tappats bort ute på världshaven…

Nu är den här, min Honda HSS 970A ETD och efter det första testet är jag imponerad av både styrka, stabilitet och kvalitet. Den är byggd som en pansarvagn och väger 125 kg fulltankad men samtidigt smidig när man lärt sig använda reglagen på rätt sätt. Hoppas den ger mig många problemfria års snöskottning! Listpriset är 43.490 kronor och det är mycket även om jag fick lite rabatt, speciellt som man nästan kan få två snöslungor för samma pris av andra märken. Hoppas nu att kvalitet lönar sig, det brukar göra det men de senaste åren har även kvalitetsmärken börjat snåla med komponenter.

Röjningskapacitet är 52 ton/timme så det finns kapacitet. Monterade på en snabbkoppling på batteriet så jag snabbt och smidigt kan ladda det med min CTEK-laddare.

5 svar

 1. Jonas skriver:

  Honda är bäst, bara är så. Helt annan klass än Usa/Kina motorer.

 2. Pastis skriver:

  Ja, Honda gör erkänt bra motorer i alla sammanhang.

  Det var i grevens tid jag fick den, riktigt snöoväder på gång och det snöar och blåser rejält nu!

 3. Marcus skriver:

  Spännande. Jag har kikat lite på Hondas snöslungor. De har även någon hybridversion som kostar skjortan. Är inte nöjd med min MTD. Behöver något rejälare.

 4. Pastis skriver:

  Har nu kört lite mera med snöslungan och gillar den, den tuggade på bra när jag tog bort en infart med mycket hög (ca 1 meter) plogvall. Man måste dock lära sig använda den i trånga utrymmen, för banddriften är annorlunda och man måste lära sig att släppa högerhanden och styra och justera farten med reglagen när det är trångt och man ska vända. Tycker det går bra nu!

 5. Jonas skriver:

  Du har laddaren fel skall vara på motorcykel läge

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *