Bra skidspår på 1.25 km och 2.5 km

GPS-spår från dagens runda...

Har varit lite krasslig några dagar, men nu är jag bättre och åkte idag Storsätras och Västerbäckens 1.25 km och 2.5 km slingor. Spåren var bättre än väntat med tanke på snötillgången och nästa gång struntar jag i de vallningsfria skräpskidorna med noll glid och kör med bättre vallade laggar!

Träffade både Anders och Per-Erik som var ute och arbetade med sina övriga spår. Underlagsarbetet är i princip klart och får vi bara lite mera nysnö så kommer Olåleden och Dyllenspåret att vara ganska fina!

Fler skidspår är nu spårade, följ läget direkt på GTF:s utmärkta skidspårskarta som bland annat finns under ”Aktuella skidspår” här i högerkolumnen.

2 svar

 1. avatar Thomas skriver:

  Stämmer det verkligen att det är 32cm snö? Tycker det är konstigt att man inte får till mer skidspår med den snömängden. Det var lika snödjup förra året före jul enligt dina mätningar men då var det riktig puder. Trots det var i stort sett alla spår uppkörda.

  Tack för en bra väderstation o blogg.

  Skulle förresten vara skoj om du hade en kamera som var riktad mot en snödjupsmätare (typ http://www.gordalen.nu/sv/html.asp?ID=209 ) så man ser lite hur det ser ut i omgivningen.

  • avatar Pastis skriver:

   Hej! Det aktuella snödjupet säger egentligen inte allt om hur mycket snö det har kommit totalt under vintern och det spelar stor roll för skidspåren. Tyvärr så har man mycket dåligt markberedning här uppe för många av spåren och det betyder att man behöver cirka 30 cm för att bara jämna till alla hål och ojämnheter. Men det verkar som om man på GTF börjat insett detta och de verkar ha planer på att ordna till en bättre markberedning i framtiden.

   Angående min blogg och eventuellt kamera för snödjup så driver jag själv ingen turistverksamhet här uppe och gör detta bara på skoj för mitt personliga nöje. Tycker själv det vore en bra idé med många fler kameror, men det är något som turistföretagen och GTF borde ordna. Behöver de hjälp, kan de fråga mig. 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *