Cykeltur efter Femunden

Vädret fortsätter att vara bra och idag körde jag en snabb träningstur på 39 km efter Femunden. Vad jag inte visste var att en ny MTB-tävling kördes, nämligen Femundrittet. Det är Engerdal Sykkelklubb som arrangerar, se mer om tävlingen här. Loppet börjar häftigt med en stigning uppför Luvhøa och man når toppen på 1100 meter. Sträckningen är totalt 76 km med 47 km grusväg. 14 km stigar och cirka 15 km asfalt.

Nu måste jag bara skaffa en ny MTB-cykel till nästa år!

3 svar

 1. johan skriver:

  klart du ska skaffa en mtb till nästa år :). Hade funderingar på att köra femundsrittet i år, men jobbade, siktar på nästa år istället. Verkar vara riktigt fint lopp. Vi brukar köra några fina mtb stigar upp vid Nybo, om du får för dig att du vill prova lite. Annars får du väl hänga på och cykla någon gång när vi är uppe och har cyklarna med oss.

  • Pastis skriver:

   Visst slå en signal nästa gång ni har cyklarna med er så tar vi oss en tur. Det blir en MTB till nästa år, kanske en 29er då jag är stor och lång. Värmen är här nu igen och igår blev det dryga 59 km i Drevsjö trakterna.

 2. johan skriver:

  Ja en 29er tar ju ojämnheter bra i skogen också. Själv kör jag heldämpad :), kanonskönt. Är riktigt sugen på att ta med racern upp någon gång också. Sträckan mot femunden ser lovande ut, om norrbaggarna skulle kunna tänka sig att asfaltera sträckan från korsningen där man svänger mot elgå , men det lär väl knappast vara prioriterat. 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *