Cykeltur på Öland – del 1

I lördags tog jag bilen ned till Öland och trippmätaren stannade på dryga 850 km. Var lite seg idag så det blev en uppvärmningsrunda på 70.63 km på den lättcyklade ön. Vilken enorm klimatskillnad det är från Storsäten där musöronen knappt var framme på björkarna! Här blommar orkidéer, gullvivor och alla går i kortbyxor…

Dagens cykelrunda var årets första i korta cykelbyxor och kortärmad cykeltröja, och det kändes skönt att få sol på ben och armar. Öland kallas som bekant för solens och vindarnas ö och det kändes verkligen idag. Väderprognosen sa att det skulle bli en sydlig eller sydöstlig vind på 5-6 m/s så jag tänkte att jag tar motvinden först och tar sedan medvinden hem och det ångrade jag inte.

I morgon måndag ser det ut att blir regn och då tänkte jag passa på att åka och handla då jag behöver bunkra upp med mat och annat så att jag åter sitter på cykeln på tisdag.

Rundan: Öj, Egby, Runsten, Glömminge, Rälla, Högsrum, S.Gärdslös, Störlinge, Sörby, Ramsätra, Köpingsvik och Öj. Höjdstigning: 157 m, höjdförlust: 154 m, min höjd 5 m, max höjd 46 m. Medeltemperatur: 18.8 °C.

Vindkraftverken blir bara fler på Öland och det kan man förstå med tanke på vindarna.

Fast inte skulle jag vilja ha en sådan här park på långfjället...

Verkligen lättcyklad terräng!

Syrenhäckarna syns i alla småbyar efter vägen.

Då var man snart ”hemma” igen.

Och där blev det en variant av Penne Arrabiata fast med Gnocchi och bara vatten som dryck! Systemet öppnar i morgon och då ska vin inhandlas...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *