Gamla Bettan och jag till Playa del Fjäll

Vid Fjällgutusjön är det underbart skönt!

Var nyfiken på hur läget var för norrmännens arbete med vägen, så jag tänkte varför inte ta ”gamla Bettan” och åka en sväng och se efter hur det går för dem. Istället för att cykla den vanliga asfaltsvägen mot Norge tog jag gamla Norgevägen. Det gick mestadels bra men på två ställen var jag tvungen att gå, för när det var som brantast slirade bakhjulet på mossa och rötter och jag kom ingenstans med min gamla stadshybrid med däck för asfalt och grusväg. I vinter ska en mountainbike inhandlas, nämligen en 29er!

Den norska asfaltsvägen från riksgränsen liknar än så länge mera en grusväg med mycket löst grus på ytan. Väl uppe vid kåtorna pratade jag med ett par damer och diskuterade olika förlag på vandringsalternativ. Eftersom vägarbetet hunnit förbi kåtorna åkte jag vidare ner mot Elgådalen / Röstvollen och vägarbetet hade hunnit långt ned i backen och är nog nere i dalen efter kvällens arbeten.

Väl nere i dalen var suget stort att fortsätta cykla en bit till och jag tänkte att det var länge sedan jag var vid Fjällgutusjön. För de som aldrig varit där är det en oerhört lång och fin sandstrand med utsikt mot våra vackra fjäll, ett Playa del Fjäll helt enkelt! Det är inte heller någon folkträngsel där, oftast har man nästan hela stranden för sig själv. Idag såg jag bara spår efter renklövar i sanden och inga fotspår efter människor… Efter lite fotograferande vände jag hemåt och totalt blev cykelturen cirka 34.6 km.

Ni följer väl med Fredrik Kessiakoff som ligger med i täten på Vueltan (Spanien runt på cykel)? Inte ofta vi har med en svensk i toppen på ett tre veckorslopp! Venga, venga Kessiakoff!

Man kan stoppa nedanstående bildspel och byta bilder själv genom att klicka på bilderna.

[fgallery id=7 w=709 h=532 t=0 title=”fjallgutusjon”]

4 Responses

 1. avatar annemarlen skriver:

  Hejsan
  Nu blir jag nyfiken, Gamla Norgevägen? Var hittar jag den? Är de vägen som syns på dina bilder här ovan? Ser ju himla trevligt ut.
  Alla bilder är för övrigt fina, känner att det drar lite i Grövelsjö-tarmen 😉
  Hälsningar från Anne-Marlen

  • avatar Pastis skriver:

   Hej! Ja vägen syns på tre bilder. Åk in på Ollarsliden och ta direkt vänster så är du inne på gamla Norgevägen. Fortsätt den sedan rakt fram någon km och du kommer sedan ut på asfalten uppe vid stugorna vid Slätten.

 2. avatar Agneta i 2:an skriver:

  Hej!
  Så härliga bilder från fjällguttusjön. Där har jag badat så mycket. Ända från kag var ca 9 år. Det var höjdpunkten att åka dit när mamma och pappa byggde stugorna. Jag tror aldrig att jag har varit där och det har varit mygg, utan man kan ligga och mysa i lugn och ro. Jag håller med dig om att det aldrig är mycket folk där. Det är ett riktigt smultronställe.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.