Med nya dubbdäck upptill Kåtorna

Suomi Tyres W240, 40-622

Äntligen har mina dubbdäck kommit. Det är ett par Suomi Tyres W240 och de sitter nu på min Miyata Quickcross, känd som gamla Bettan. Men det var på vippen att däcken var för breda, de slår nästan i kedjestagen och eftersom mitt bakhjul är lite vint så marginalerna noll! Fick även plocka bort skärmarna eftersom de var för smala…

Det blev en testrunda idag upp till Kåtorna och det kändes bättre än väntat att cykla på is och snö. Speciellt stadigt gick det i 2 cm lössnö där inga bilar kört, men å andra sidan gick det tyngre där. I vissa djupare bilspår kunde man känna ett lätt glid/släpp ifall man kom emot bilspårens kanter men värre var det inte och efter ett tag brydde man sig inte längre om det.

Så i brist på skidspår kan man nu variera trainerpassen med riktig cykelåkning när vädret passar!

Gamla Bettan i vinterskrud...

Vinterföre upptill Kåtorna!

2 svar

 1. Per wall skriver:

  Ser fint ut med snö men det är väl ovanligt att ni inte har snö än?
  I Borås är det 2+ och blåsigt och regnigt.
  Hur funkade däcken på asfalt och svarthalka? Funderar själv på att köpa dubb till pendelhojen. Förra vintern funkade det med vanliga däck rätt ok i snön hemma. Ha det gott per

  • Pastis skriver:

   Väldigt ovanligt med så här lite snö vid denna tidpunkt! Har bara hunnit med 1 runda med dubbdäcken så jag vet inte riktigt hur de fungerar på olika underlag. Kommer dock att rapportera om det när jag får chansen att testa.

   Idag har jag förresten riktat bakhjulet med en ekernyckel och det gick väldigt bra. Frågan är bara om det är lika rakt efter några cykelrundor… man vet ju aldrig men jag tycker ekrarna nu är välspända runt om.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *