Böda och Trollskogen

Paus på tillbakavägen på White Prick’s Tail

Kunde inte åka hem när vädret fortsatte att vara bra här på Öland och solen har lyst och det var varit varmt och skönt, speciellt om man jämför med temperaturerna där hemma i fjällen. Förflyttade mig till nordligaste Öland och har i två dagar utforskat Böda och Trollskogen med mountainbiken.

Första dagen (GPX-fil) cyklade jag till Böda och tog Bödaleden som även kallas för White Prick’s Trail, i alla fall på happymtb.org. Tyvärr hade jag glömt mina cykelflaskor och var utan vatten och sportdryck, så turen blev lite kortare än planerat och jag vände strax efter Fagerör där stigen blev sandig. Skulle även träna landsväg på kvällen och ville inte köra längre utan dricka. En fantastisk fin cykeltur i underbar natur!

Andra dagen (GPX-fil) tog jag bilen till Fagerör och fortsatte sedan White Prick’s Trail fram till Trollskogen där jag vek av och fortsatte in i Trollskogen. Mycket säregen natur och mestadels lättcyklat, bara stora besvärliga rötter på vissa ställen. Det var egentligen bara ett parti efter Tjärdal och fram till ungefär Hjerteskeppet som var svårare med sten och där fick man ha tungan rätt i mun. Efter Trollskogens naturum tog jag cykelleden en bit, men vek av mot kusten igen så jag kom på White Prick’s Trail igen. Betydligt roligare att cykla den än grusvägar. Som vanligt så blev det en annan upplevelse att cykla åt andra hållet och man kunde upptäcka nya saker som man missat första gången när man kom söderifrån.

Den som inte har cyklat här bor någon gång göra det, för det är en upplevelse. Nu hade jag tur med vädret med sol och 17-18 grader varmt. De flesta turisterna har också lämnat området och det är nästan öde, så man får inte ha lätt att få lappsjuka! Mötte inte en människa på hela turen med ett undantag, Trollskogens naturum hade lite besökare.

Klicka här ifall du vill se 38 bilder från turerna.

Första dagens tur till Fagerör

Andra dagens tur till och runt Trollskogen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *