Längdskidåkning

Vackert, men kallt på slutet!

I dag var det bara 12-13 grader kallt när jag åkte ut på en skidtur. Såg att STF hade kört upp spår så jag tog bilen hem till Anders i Västerbäcken och pratade först lite med honom. Sedan blev det skidor upp till Grövelfjäll, där jag såg att E4:an var körd och nästan i toppskick. Synd att man inte kan uppdatera GTF:s utmärkta spårkarta när man kör upp spåren! Det hade dock STF gjort så det var därför jag överhuvudtaget åkte hit. Såg nu att en kort bit på E4:an var grön på spårkartan!

Tog först E4:an upp till Lövåsen och åkte sedan tillbaka och här var det dubbelspår hela vägen i nästan toppskick. På några ställen får man se upp för is eller gropar, annars kanon! Sedan tog jag spåret ned till Grövelsjövägen och korsade den och åkte sedan parallellt med Grövlan tills skidspåret delar sig mot STF och Sjöstugan. Här vände jag och åkte tillbaka samma väg och sedan till bilen i Västerbäcken. En fin tur på nästan 18 km. Det blev kallare på slutet, väl kallt då mina handskar var för tunna och jag började frysa om händerna! Mötte inte en människa på hela turen…

Snöiga skyltar

Fint dubbelspår!

Nedanför Grövelfjäll

Hmm…

2 svar

  1. avatar Anders skriver:

    Hur kunde snödjupet minska med 5cm från imorse?
    Ser ut som att det snöat av och till även idag.

    • avatar Pastis skriver:

      Speciellt kall nysnö kan bestå av mycket ”luft”. Dagens ”höga” temperatur på -2 grader, packade ihop snön en hel del och nära hälften ”försvann”.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.