Säsongspremiär för Dyllenrundan

En längre Dyllenrunda

En längre Dyllenrunda

Såg i går på skidspårskartan att Anders i Västerbäcken spårat Dyllenrundan. Så i dag tog jag mig en testrunda i ganska kallt väder. Det var cirka 14 grader kallt när jag åkte ut, men endast 12 när jag kom hem.

Åkte medurs, vilken är att rekommendera för backarna utför Dyllen är knepiga, speciellt när man är lite ovan så här i början på säsongen. Tycker speciellt nedförsbackarna ned mot Storsätern/Ollarsliden är knixiga och svåra, men det går även undan i nedförbackarna mot Valdalsbygget. Men de sistnämna är dock lättare om man vågar stå kvar i spåret och bara följer med i svängarna…

Tyvärr hade jag ingen kamera med mig, då jag prioriterade en extra mössa och handskar ifall det skulle blir kallare, något norska YR spått. (Fast de ligger många grader fel just nu). Oerhört vackert i det halvklara vädret, med ömsom mörka eller solbelysta moln och fjäll.

Spåret var mycket bra och jag var först att åka i det för jag såg inga spår efter skidor eller stavar. Bara djurspår, inklusive spår efter en järv. På södra sidan av Elgåvägen var spåren hårdare, medans de på den norra sidan var något mjukare och jag sjönk ned en aning här och där. Det är mera öppet här och mera snö och det tar säkert några dagar innan snön är tillplattad på alla ställen. Stavfästet var bra runt hela rundan. Kunde dock inte åka ned Olåleden mot Storsätern/Ollarsliden eftersom det spåret ännu bara är grundpreparerat. Åkte istället ned och över Grövlan och kom till vägövergången vid myren nedanför Grövelfjäll och åkte sedan hem mot Storsätern och Ollarsliden via skidbron vid Storsätra. 15.94 km blev det enligt min cykeldator med GPS (Garmin Edge 800) som fungerar utmärkt även till skidåkning och vandringar. Knäpper bara på den och lägger den i fickan!

6 svar

 1. Ruben Krouwel skriver:

  Goda nyheter. Vet du om det finns det en icke flash version av livetracks som funkar på Apple produkter?

  • Pastis skriver:

   Ingen aning, då jag inte vill ha någon smartphone och känna mig jagad av den. En gammal mobil räcker ännu för mig. 😉

 2. Lövåsen skriver:

  Synd att livetrack inte fungerar för iPhone eller iPad. För oss som är här på besök är det ju lättare att ha med. Sitter själv med iPad utan spårinfo.

 3. Åke B skriver:

  Det finns en app som heter ”Photon Flash Player & Private Web Browser for Flash Video”.
  Jag har den installerad på min iPhone och där kan jag se livetrack-kartan.

 4. Lövåsen skriver:

  Fungerar nu. Har laddat ned Photon Flash appen för iPad. Tack för hjälpen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *