Anmäld till Siljan runt

I år tvekade och väntade jag för länge och fick ingen plats i Siljan runt. Anmälan för 2014 har öppnat, så jag passade på och anmäla mig redan nu! Naturligtvis tog jag den långa sträckan på 160 km, först runt Orsasjön och sedan Siljan. Lördagen den 7 juni är därmed fylld i min kalender…

Jag citerar färdvägen och lägger ut en GPS-fil från Sollerö IF hemsida: www.solleroif.se/siljan-runt/

Färdväg 1 = 160 km. Siljan och Orsasjön

Cykelfärden börjar framför Idrottsparken på Sollerön och går vidare från Sollerön genom Vinäs och Mora, förbi Klockstapeln vid Vasaloppsmålet, vidare förbi Bonäs och Våmhus till första kontrollen i Bäcka, då har du avverkat 32 km, där serveras det dryck, bullar och bananer. Färden går vidare genom Orsa och ner till rondellen i Mora-Noret.

Du cyklar genom Färnäs och Nusnäs, ytterligare 26 km avverkat, känt för sin tillverkning av dalahästar, där serveras dryck. I Garsås, 11 km från Nusnäs, finner du kontroll två där det bjuds på korv, dryck, soppa och bullar. I Vikarbyn får du åter åka på byvägar fram till Rättviks kyrka.

Efter Rättvik cyklar du förbi flera av de vackra Leksandsbyar som ligger utefter Siljans strand. Du svänger av Riksv 70 före den långa backen upp till Tällbergsporten och cyklar förbi byarna Kullsbjörken, Östanhol och Laknäs innan du kommer upp till Tällberg och vidare mot Hjortnäs. Vid Sommarland i Leksand, 39 km från Garsås, finns kontroll tre med dryck, soppa, bullar och bananer.

Efter Leksand svänger du till höger och cyklar genom bl.a. Västanvik och Grytnäs innan du passerar Siljansnäs. När du cyklat förbi Lundbjörkens fäbodar är det inte långt kvar till sista kontrollen vid Björka fäbodar, 35 km från Leksandskontrollen, där serveras dryck och bullar.

Sedan är det bara 13 km kvar till målet på Sollerön, där får alla en dalahäst som är speciellt tillverkad för Siljan Runt.

OBS! Kontrollen i Leksand dras in kl.15:15 och i Björka kl. 17:15

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *