Ersättaren är här…

Garmin Edge 810

Garmin Edge 810

Efter att min förra cykeldator/GPS (Garmin Edge 800) gick sönder i en vurpa, så var det inget annat än att ersätta den med en ny. När man är van vid det ”bästa” så finns det ingen återvändo, bara att öppna plånboken och fixa en ny. Skulle numera aldrig kunna tänka mig att vara utan en! Men eftersom det kommit en nyare modell så blev det den, nämligen en Garmin Edge 810.

Storleksmässigt är 810:an precis likadan som 800:an, men med lite bra nyheter under ”huven”. Gränssnittet är mycket omgjort och jag tror att jag redan nu efter bara några timmars fingrande ger tummen upp för det och vissa nya funktioner. Bland annat är det bra med att man kan ha olika aktivitetsprofiler med olika inställningar för träningssidor, varningar, rutter, kartor, med mera och snabbt byta för olika aktiviteter.

Väntar nu bara på att Garmins support ska låsa upp mina gamla kartor så de kan användas i den nya. Det tar sin tid… Men kartorna kan jag vara utan en bra tid, för nu är det snart dags för trainerpass och lokala turer och då behöver jag inga kartor…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *