Lite mera snöinformation

I år har jag utökat informationen om snön på min vädersida. Förutom det aktuella snödjupet och det maximala har jag också ett fält med summan av all nysnö som fallit under säsongen. Det aktuella snödjupet går ju upp och ner, t.ex. när det packas ihop eller smälter lite. Summan av all fallen nysnö kan vissa snörika säsonger komma upp till 4 meter! Undrar hur mycket det blir denna säsong?

Just nu snöar det, men i morgon ska det bli 6 grader varmt och regn, så då lär väl allt försvinna igen.

6 svar

 1. avatar Uffe A skriver:

  Skall bli kul o följa snömätaren!
  Föreslår att du även nollar termometern så vi får denna vintersäsongs värsta -grader serverade.
  Ha en underbar vinter!
  Uffe A

  • avatar Pastis skriver:

   Hej! Allt annat än snön nollas vid nyår för jag vill ha statistik årsvis. Däremot är snön speciell, så därför är den undantagen och följer skidsäsongen.

 2. avatar Lövåsen skriver:

  Hej, kul med snömätaren. Skall bli intressant att följa. På ”väderstationen” mäts även ”daggpunkt”. Lite osäker på vad det innebär? Kan du förklara?

 3. avatar Lövåsen skriver:

  Ok, verkar inte helt enkelt. Om jag förstår det rätt är det ”Temperaturen då ytkondens bildas kallas för luftens daggpunkt”. Hur mäter du det?

  • avatar Pastis skriver:

   Ingen aning, det sköter väderstationen om. 🙂 Men jag skulle tro man mäter det genom att mäta hur bra en viss sträcka leder ström eller något likande. Är det dagg, så leder det ström bättre.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *