Premiär för längdskidor

Skapligt med snö i spåren!

Skapligt med snö i spåren!

I dag tog jag mig tid och provade längdskidor för första gången denna säsong. Anders i Västerbäcken körde redan den 17 november upp 1.25 och 2.5 km spåren i Storsätern/Storsätra. Det var mer snö i spåret än jag trodde och nästa gång tar jag bättre skidor. I dag körde jag med gamla skräpskidor från 70-talet och de gick inget bra då det var 12 grader kallt. De gamla ”våffelskidorna” hade varken glid eller fäste, så det blev bara några få varv runt de bägge slingorna.

Provade mitt nya armband till min Garmin Edge 810 och det fungerade bra. Trots att det egentligen är en cykeldator/GPS så fungerar den utmärkt även till annat. Har tidigare haft den i fickorna under vandringar/skidåkning med mera, men nu kommer det att bli ännu bättre med detta armband. Trodde eventuellt det skulle kännas klumpigt på armen, men jag tänkte inte ens på GPS:en under skidåkningen. Dock kunde armbandet ha varit lite längre, nu går det precis runt min arm och skidkläder.

Här kommer lite fler bilder:

När Anders kör spåren

När Anders kör spåren

Vid Huskläppsbäcken

Vid Huskläppsbäcken

Efter 2.5 km spåret

Efter 2.5 km spåret

Grövlan

Grövlan

Solen är med

Solen är med

En fin dag, men lite kall

En fin dag, men lite kall

Gick inget vidare...

Gick inget vidare…

Armband för min GPS

Armband för min GPS

2 svar

  1. avatar Per Wall skriver:

    Ser härligt ut! Själv så väntar vi på snö, vi har inte ens konstsnö än! Har varit på Ullared (GEKÅS) om du vet vad det är? Dom sålde SKIGO stavar o vallor där till 1/3 av priset som i sportaffären. Så nu har man laddat med glider o vallor mm. Eller om man skulle skita i och glida och köra stålsicklat i stället. Nä nu åter till min kalla öl!!! Per

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.