Temperaturer fram till och med mars 2013

medeltemp-1303Mars 2013 blev en mycket kall månad, den kallaste mars sedan jag startade min väderstation. Medeltemperaturen under dygnet var nästan -10 grader! Det var -26.8 som kallast och 3.3 som varmast. Förra året var det precis tvärtom och då hade vi istället den varmaste mars med en riktig värmebölja! Då hade vi -18.4 som kallast och hela 11.1 grader som högsta temperatur!

En helt annan sak. När jag sitter på trainern ute på trädäcket så är jag inte speciellt pratsam av mig. Under intervallerna som kan vara så korta som 12 sekunder eller långa upp till 20 minuter går det inte att säga många ord för man pressar sig hårt nära max och har inte luft till några ord. Under de korta återhämtningsperioderna mellan intervallerna tar man igen sig lite och kan bli kontaktbar igen. Så det är inte det att jag inte vill prata med er som går förbi på vägen, jag orkar inte… 😉

2 svar

 1. avatar Per Johansson skriver:

  Hej!

  När längtan efter Grövelsjön och fjällvärlden där blir alltför svår är det alltid skönt att kunna gå in på din blogg för att stilla sinnet lite. Du skriver bra och tar fina bilder. Din väderstation är också rolig att kolla. Brukar gå in på Fjällbuas sida också. Det är väl du som fixar bilderna på Salsfjället där!?
  Vi har en hel del snö kvar här i norra Uppland också. Åkte skidor förra veckan. Dock har jag hört en lärka och en bofink så hoppet om vår lever!

  Ha det så bra!
  Vänliga hälsningar Per

  • avatar Pastis skriver:

   Tack för det! Just nu sitter jag dock mest på trainer då jag i veckan ska åka söderut och förhoppningsvis lämna snö & kyla mot vår & värme… Igår bytte jag till sommardäck på bilen jag ska ha med mig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *