Cykelpremiär med min ombyggda Miyata Quickcross

Första provkörningen ute...

Första provkörningen ute…

Har tidigare bara kunnat prova min ombyggda Miyata på trainern då det varit väldigt mycket snö här uppe i vinter och det är det fortfarande! Men värmen de senaste dagarna har smält snön och isen på asfaltsvägarna så pass mycket att jag vågade mig ut på en cykeltur. Slängde på mina dubbdäck (Suomi Tyres W240, 40 mm) på min ombyggda Miyata Quickcross och provade asfalten här uppe i allra nordvästra hörnet av dalarna.

Start från Ollarsliden och sedan norrut upp mot Grövelsjön, där jag tog backen ned till Sjöstugan. Sedan var det bara att vända söderut mot Storsätern, men jag fortsatte ned till Sågliden där vägen åter blev lite isigare då skogen skuggade en del. Då var det bara att vända hemåt igen mot Storsätern och Ollarsliden. Men jag svängde inte in på Ollarsliden direkt utan fortsatte uppför backarna mot Norge, men vid riksgränsen blev vägen åter igen för isig, så det var bara att vända hemåt. Nästan 32 km blev det och 376 höjdmeter. Solen sken fint, men vinden var hård och kall. Men det var skönt att kunna cykla på riktigt!

Vägen ned mot Sjöstugan

Vägen ned mot Sjöstugan

En nedförsbacke till mot Sjöstugan

En nedförsbacke till mot Sjöstugan

Storsätern med norska fjällen i bakgrunden

Storsätern med norska fjällen i bakgrunden

Mot riksgränsen

Mot riksgränsen

Salsfjället

Salsfjället

Riksgräns mot Norge

Riksgräns mot Norge

Mera is på norska vägen

Mera is på norska vägen

Det finns plats för lite till...

Det finns plats för lite till…

2 svar

 1. avatar Pelle Lindblå skriver:

  Kul att se att det kanske börjar bli dags att ta med mountainbiken upp till stugan. Jag gjorde premiär på min ombyggda Columbusracer i Borlänge idag. Ny okapad framgaffel så att jag får en lite mer upprätt sittställning. För första gången på fyra år kunde jag cykla två timmar utan ha ont i vänster ben och höft. Äntligen börjar den nya höftprotesen att funka. Cykling är återigen en riktigt stor och njutbar del av livet!! På torsdag åker vi upp till Björnliden för att åka skidor. Det är verkligen brytningstid nu. Tack för fina bilder.

  • avatar Pastis skriver:

   Hej! Skönt att höra att din höft är mycket bättre!

   Vintern har slagit till igen här uppe och de sista dagarna har det kommit några decimeter nysnö. Har inte varit ute nu på morgonen och mätt men jag tror det är närmare 10 cm nysnö därute och en byig hård vind, så snön yr verkligen även fast det är uppehåll nu. Suck… men det var ju väntat med ”bakslag” och det lär bli fler innan det är över…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *