Snö, snö… nu har det kommit över 3 meter nysnö…

Vintern har i stort sett varit mild, men för några veckor sedan hade vi en kall period då man inte ville åka skidor. För inte så länge sedan passerade vi 2 meter nysnö, i dag SPRÄNGDE vi 3 meters nivån! Förra veckan var en arbetsam vecka när det gäller snön. Varje morgon man gick ut hade det kommit 10-15 cm nysnö och man blev ganska less på att skotta hela tiden. Även om snön som kommit är lätt, tar det sin tid och man har problem att bli av med den.

De som spårar skidspåren har också det svårt att packa all nysnö då den är lös och man fastnar då och då, inte minst i drivor på fjället.

Stugägare som ska upp till sportloven bör nog anlita aktuella plogare så deras uppfarter blir rena från all snö. Snövallarna är väldigt höga och även med snöslunga är det ett tungt och tidsödande arbete att få bort all snö. Med en traktor/grävare går det på några minuter…

5 svar

 1. avatar Pastis skriver:

  Jaha, i morse var det ytterligare 10.5 cm nysnö! Vart ska det sluta på, vi har hela februari och mars kvar och nu verkar 4 meter vara i fara…

 2. avatar Per Wall skriver:

  Låter fint:) synd att det är lös snö. Spåren håller väl inte så bra då! Själv så har vi konstsnö slinga på 4 km i borås. Vi har fått ca 15 cm puder som inte går så bra att packa, men nu så regnar det och är ca 1+ så det regnar väl bort. Lite avis är man allt på eran RIKTIGA VINTER..
  Må väl
  Per

 3. avatar Nils Gösta Nilsson skriver:

  Hej
  Trevlig blogg, hittade den då jag gogglade på ”skidspår Elgå”.
  Av alla skidorter söder om Funäsdalen har vi fastnat för Grövelsjöfjällen som vi besökte första gången påsken -93 som var kanon med skare o 5 cm nysnö samt sol förståss. Vi trivs bäst på eller ovan trädgränsen vinter som sommar. Därför ställer vi husvagnen på Grövelfjäll så man kan vandra eller åka skidor i stort sett rakt ut på fjället. Turåker i regel, men förra året andra veckan i mars var det inga bra snöförhållanden på fjället, -mest isvalkar, vilket innebar att jag upptäckte de fina spåren på norska sidan kring Valdalen. Vi siktar på att komma upp en solig vecka efter den 10:e mars. Kanske vi möts? Här i Eskilstuna hade vi skidspår i förra veckan som nu tinar bort.
  Med vänlig hälsning/NGN

  • avatar Pastis skriver:

   Hej! Fortfarande är inte Valdalsspåren spårade men jag hoppas verkligen att de blir det nu till nästa vecka då de riktiga sportloven startar. Underbara spår/natur och mina favoriter under de soliga vårdagarna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *