Däckad av magproblem

I onsdagskväll fick jag några magknip och tänkte vad var det där? Sedan rejäla magsmärtor under natten och hela torsdagen. Men efter att varken spytt eller fått ut något andra vägen som man brukar vid maginfluensa så åkte jag på fredagsmorgonen till vårdcentralen för en läkarundersökning. Läkarna hittade inget fel, sänkan var 14, lite hög men inget anmärkningsvärt, men tyder på en infektion och blodvärdet 157 vilket är bra. Efter hört min berättelse och även om cyklingen i Östersund helgen före så misstänkte läkaren att jag eventuellt fått en förstoppning på grund av för litet vätskeintag och samtidigt kanske fått en släng av maginfluensa. Har aldrig tidigare haft förstoppning men började tänka på att det kunde stämma eftersom jag inte fått gjort något på någon dag.

Fick med mig en Klyx hem, men började med huskurstips som dricka mycket vatten, ibland med lite olivolja i sig och äta sådant som är bra för att eventuellt lösa upp en förstoppning. Fick igång det i lördags utan Klyx och kände mig mycket bättre. I söndags var jag fortfarande öm i magen, men kunde äta normal portion mat och var piggare. Nu på måndagsmorgonen så var det som kom ut ur magen fortfarande diarré, men det tar säkert någon dag till innan magen är normaliserad igen. Känner mig dock bra mycket bättre, både i mage och allmänt.

Inte världens bästa uppladdning inför helgens Cykelvasa, men det ska nog gå bra ändå…

4 Responses

 1. avatar Tobbe skriver:

  Hoppas att du mår bra nu och hinner ladda alla depåer inför lördag.
  Lycka till!

  • avatar Pastis skriver:

   Tackar, ska ni själv åka?

   Idag var första gången på cykeln, men det blev bara en kort vända. Kändes väl ganska okej, både jag och cykel även om benen var lite klena. Idag blir det i alla fall hemmagjord lasagne, hoppas magen klara av några bauta portioner! Måltiden var 3:30, men det kan jag nog glömma, tror jag tar och trivselåker istället och stannar vid alla kontroller. Men jag ska testa lite från start och se hur det känns.

 2. avatar Karin L skriver:

  Vi önskar Dig Lycka Till på cykelvasan och att din form känns bra! Vi håller tummarna!
  Hälsa Svea , Jörgen och Elin!
  Hälsningar
  Karin, Anna, Maria och Märta?

  • avatar Pastis skriver:

   Stort tack tjejer! Idag har jag kört ner bilen till Mora, via Sälen och hämtat nummerlapp. Ställde bilen i Mora och åkte sedan tillbaka med Ulf och Ingrid upp till Ollarsliden. Har precis kommit hem. I morgon bitti åker Ingrid och jag till Sälen till starten. Så logistiken är det inget fel på!

   Sköt om er och hoppas allt blir bra med Karin!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.