Fjällbuas webbkamera och cykel till Elgå

Först var jag till Fjällbua och undersökte webbkameran som slutat fungera sedan i april. Den verkade vara helt död och jag var tvungen att montera ner den från taket. Testade den nere på kontoret för att se att inte det var fel på nätverkskabeln som går upp på taket. Inte heller där fungerade den. Eftersom den drivs av ström genom nätverkskabeln (PoE, Power over Ethernet) via en adapter så tog jag hem kameran och testade den här hemma i min switch som har PoE och då fungerade den! Så nu hänger den på gärdesgården vid garaget och sänder bilder… Ska beställa en liten switch med PoE till Fjällbua och sedan sätta tillbaks webbkameran på taket.

Eftersom det är kanonväder idag gällde det att passa på och vara ute, så det fick bli en skön cykeltur till Elgå och tillbaka.

2 svar

 1. avatar Filip skriver:

  Hej,

  Såg ut som en trevlig tur det där!

  Hur trivs du med din Canyon Ultimate CF CL 9.0 under längre turer? Är den aggressiv mot ryggen eller mer åt det skonsamma hållet?

  Jag funderar själv på en sådan cykel (men med mekaniska Ultegra växlar) då den är både prisvärd och fått bra omdömen.

  Däremot är jag lite i valet och kvalet om hur det ligger till med komforten och hur den mer aggressiva sittställningen är mot ryggen.

  Har idag en komfortinriktad Bianchi Intenso racer.

  Tack på förhand!

  Mvh/Filip

  • avatar Pastis skriver:

   Hej! Ramarna på Canyon Ultimate CF är lite snällare än SLX modellerna som har aggressivare sittställning. Trivs bra på min och aldrig haft problem med ryggen. Som längst åkt 220 km runt Storsjön.

   Har du inga mått på reach och stack på din Bianchi? Man kan t.ex. beställa kortare styrstam när man beställer cykeln från Canyon.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *