Alstern runt

Är i Karlstad några dagar och har mountainbiken med mig. Här är all snö borta förutom i skuggiga partier i skogen. Har en dag cyklat vid Sörmon och Skutberget, och idag en tur runt sjön Alstern. I morgon onsdag bär det hemåt igen till Ollarsliden.

5 svar

 1. avatar Jonas skriver:

  Verkar som du hittat alla ställen redan hemma hos mig, synd jag inte visste om det så kunde du fått kartor. Du kanske plockade ut Karlstad XC-banan från nätet, ligger väl drygt 70km spår på Sörmon som är del i den kartan.

  • avatar Pastis skriver:

   Hej Jonas! Tack för erbjudandet, blir fler gånger till Karlstad. Ja, laddade ner en gps-fil på Karlstad-XC. Har också fått gpx-filer på några bra rundor i I2-skogen. Men där var det nog för isigt och kletigt ännu. Även bra LVG-rundor är av intresse.

   • avatar Jonas skriver:

    Har hört av mina kollegor att det är lite kladdigt än, men torkar upp snabbt nu. Sörmon är ju nästan alltid fin även om XC-banan loop 3 har en del avsnitt som jag gissar är blöta nu. I2-skogen är för mycket hällar som håller vatten, ofta kladdigt på Solsta-banan. Har inte åkt där än. Var uppe hos dig och åkte skidor i stället 🙂 LV finns några rundor vi brukar köra med varierande kupering KSD-Skattkärr-Heden-Molkom-Mölnbacka-Deje och järnvägen hem. Bitvis en de backar och ytterst lite trafik, typ 10mil.

    • avatar Pastis skriver:

     Det låter som en bra runda! Kommer nog att vara någon vecka i Karlstad i både juni och juli. 🙂
     Fick du några bra skidturer här uppe?

     • avatar Jonas skriver:

      Mest jobb men blev några rundor. Åkte alla spåren en gång. Fint på östra sidan älven men för små frågor på västra och i Norge. Stakade och skate bara.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *