Insamling ny väderstation

 • Eftersom ni är så generösa och mer pengar kommit in än kostnaden för nya väderstationen, så har jag beställt en extra webbkamera som jag tänkte använda till visa min snödjupspinne.
 • Träffade idag Hans Segerhjelm, Björnlidens Fjällby i samband med ett möte med Grövelfiber. Han betalar själv den andra webbkameran och en switch med ”Power over Ethernet” (PoE) och sponsrar på så sätt väderstationen med detta generösa bidrag! Den använder jag till att visa fågelautomaterna. Fåglar, rådjur, rävar och någon älg kommer nog att synas.

Efter uppmaningar både här på bloggen och ute i verkligheten så startar jag en insamling till en ny väderstation då den gamla väderstationen inte längre fungerar efter 12,5 års kontinuerlig drift.

Vill ha en bra och tillförlitlig väderstation och valet har fallit på en halvprofessionell station av märket Davis Instruments. Kostnaden blir exakt 13 770 kronor med en extra temperatursond och allt är nu beställt. 🙂

Den som vill stötta ett inköp kan Swisha till 0730412143 eller föra över en summa till mitt bankkonto på Skandiabanken, betalningsmottagare Per Bjälevik, clearingnummer 9150, kontonummer 2451796. Alla bidrag tas varmt emot, små som stora! Tack på förhand! Se bidragen här nedan! 😀

Ange väderstation och eventuellt ordet ”anonym” efter på inbetalningsraden. Jag tänker redovisa alla inkomna bidrag här på bloggen och de som vill vara anonyma kan vara det genom att ange anonym när man betalar in summan.

Davis Wireless Vantage Pro2 med aktiv fläkt (#6153)

Davis Serial Data Logger #6510SER

 

 

 

 

 

 

 

 

Insamlingen
Flyttad till sidan ”Om väderstationen”.

9 svar

 1. avatar Lennart Andersson skriver:

  Hoppas att våra Hotell och Pensionat ställer upp för väderstationen!

 2. avatar Lena / Lennart skriver:

  Härligt att så många har visat sitt intresse. Märks att väderstationen har en stor betydelse och inte blir den mindre intressant med en webbkamera till.

 3. avatar Pastis skriver:

  En webbkamera är beställd och jag ska försöka få till en lösning där snöpinnen syns tydligt så man själv kan uppskatta snödjupet, när jag inte själv hunnit läsa av den i verkligheten.

  Skulle det bli en till webbkamera så blir motivet på fågelautomater och rådjursmatning.

 4. avatar Pastis skriver:

  Nu blir det en webbkamera även till fågelautomaterna. 🙂 Innan jag beställer den vill jag bara testa den första jag beställde till snöpinnen. Är den tillräckligt bra så blir det en likadan till att se fåglar/rådjur/rävar vid fågelautomaterna.

 5. avatar Pastis skriver:

  Träffade idag Hans Segerhjelm, Björnlidens Fjällby i samband med ett möte med Grövelfiber. Han betalar själv den andra webbkameran och sponsrar på så sätt väderstationen med detta generösa bidrag! 🙂

 6. avatar Löwgren skriver:

  Kanon kul!!! ???

 7. Toppen, missade insamlingen tyvärr! Tittat då och då.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *