Nya väderstationen installerad

Idag blev jag klar med den fysiska installationen av den nya väderstationen. Både vindmätaren och själva väderstationen är flyttad till andra platser än den gamla stationen eftersom den nya behöver sitta i solen då den drivs av solenergi som också laddar upp ett batteri. Den ska klara cirka 9 månaders drift utan solsken! Utetemperaturen påverkas inte heller av det soliga läget då givaren är skyddad från solskenet. Den har dessutom en soldriven fläkt som cirkulerar luften vid givaren för exaktare temperaturmätning.

Stationen sänder nu trådlöst väderdata till konsolen som sitter inne i varmförrådet på baksidan av mitt garage, så allt fungerar som det ska. Där har jag datorn som ska läsa av konsolen och skicka ut väderdata på Internet. Men den delen är jag inte klar med.

3 Responses

 1. avatar Jonas skriver:

  Vilken fin upplösning det är på nya kamerorna. Såg nästan hur ekorren blinkade på fågelbordet 🙂

  • avatar Pastis skriver:

   Då blir det nog ännu bättre för just nu skalar jag ner storleken till 1024x. Men tänkte försöka visa webbilderna med samma script som övriga bilder på bloggen. Då skalar det automatiskt efter hur stor bildskärm besökaren har.

 2. avatar Pastis skriver:

  Nu finns en länk under bilden från fågelbordskameran: ”Större bild finns: cam3-fagelbord-1920×1080.jpg” Klicka på den för maximala upplösningen…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.