Perfekt väder för vedarbete

Idag passade jag på att ta in all ved som legat ute under vintern. Alla utebås är nu tomma och ska fyllas med ny ved som ska ligga ute och torka tills nästa vår. Nu blev inte vedboden helt fylld ända upp till taket, men det ska räcka ändå i vinter.

Perfekt väder med en mix av sol och växlande molnighet, cirka 17 grader varmt. Ännu ingen antydan till att björkarna ska få feta knoppar som utvecklas till blad. Däremot så är gräslöken på gång och även rabarberbladen.

Sedan är det mycket vatten nere på min äng mot skidspåret då bäcken är överfull och vattnet rinner ut på både stigen/skidspåret och ängen. Men det är som det ska, det gör den varje år, men tidigare. Dock blir det nog knepigt att servera kolbullar där nere på ängen som brukas, så de får nog ”tillverkas” på framsidan av huset och inspisas på trädäcket i år…

Nu måste alla mina förkapade vedkubbar klyvas och sedan ska veden staplas. Har även mera träd på ingång från min vän Anders i Västerbäcken. Så det blir en kombination av cykel, vandring, trädfällning och vedarbete ett tag framöver, sämre kan man ha det!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *