Underligt väder

Inte vanligt med 3-4 grader varmt i nyår här uppe! De senaste årens väder känner man inte alls igen sig i. Varmt några dagar och sedan kallare, men aldrig samma kyla som förr i tiden när jag var barn. Idag blev det en kortare skidtur i värmen. Orkade inte valla skidorna med klister, så det fick bli burkvalla och Skigo XC Orange istället. Funkade riktigt bra, skulle bara haft några fler lager under skidorna!

6 svar

 1. avatar Toby skriver:

  Värmerekord i Norge, sommar värme där….

 2. avatar Birgit skriver:

  Hej! Ja o de plockar svamp i Skåne! Vi är så glada att vi kom upp i god tid innan det blev + gradigt. Så vi fick njuta av de vita grenarna på träden. Det är helt magiskt!!!

 3. avatar Tobbe skriver:

  Hej, vi är också här och njuter av vintern. Vi har skaffat oss skinsskidor och är väldigt nöjda. Alltid bra fäste och endast marginellt sämre glid. Fick fäste även under träden där det var isigt efter snösmältningen.
  Håller med om att vädret är konstigt.
  Jag har varit i vår stuga i drygt 50 år och kommer ihåg att det ofta var iskalla veckor i januari.
  God Fortsättning önskar vi i stuga 15. 😊

  • avatar Pastis skriver:

   God fortsättning tillbaka och till alla som läser detta!
   Nästa gång jag investerar i ett par nya skidor ska jag överväga ett par skinsskidor för plus, nollföre. Men snål som man är duger mina två par Madshus många år till innan jag överväger ett inköp. 😉 De är ju bara för träning och inte så viktigt med kanonskidor. Men det vore skönt att slippa krångla med valla runt nollan, plusgrader och isföre.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *