Byte av server för väderstationen

Idag torsdagen den 18 november ska jag byta servern som är kopplad till väderstationen här uppe i Ollarsliden. Börjar cirka klockan 17:00 och målet är att inte förlora några nya väderdata från väderstationen under tiden bytet sker. Under arbetet kommer inte https:www.tauzero.se/weather och denna blogg att uppdateras med nya väderdata.

Den gamla servern (Dell PowerEdge 2950) förbrukar en massa ström helt i onödan då den är av en gammal design, medan den som kopplas in är betydligt strömsnålare, men även enklare och klenare då det är en vanlig stationär dator (HP ProDesk). Den är inte heller ny utan flera år på nacken men tillräckligt bra för att kunna lagra väderdata lokalt i mysql och replikera ut det på Internet så ni får ta del av vädret här uppe Grövelsjöfjällen.

Dell PowerEdge 2950 III, drar massor med ström

HP ProDesk är en enklare/strömsnålare dator

6 svar

 1. Sigrid Sjögren skriver:

  Hej! Vi uppskattar verkligen din väderstation! Längtar redan till v 6-7 då vi kommer upp.
  Med vänlig hälsning,
  SigridoBertil

  • Pastis skriver:

   Hej och kul ni gillar den! Bytet gick väldigt snabbt och bra. Slog av den gamla skräcken i morse klockan 9 och värmen har redan sjunkit 5 grader i datorrummet/förrådet. Får se hur mycket det sjunker, men det är många watt som försvunnit nu när jag bytte! 🙂

 2. Catharina skriver:

  Tack för att du håller denna fantastiska väderstation igång – vi följer vädrets växlingar och snöläget med stort intresse!

 3. Pastis skriver:

  Igår var det verkligen väder här uppe! Vädret växlade oerhört snabbt som att man tryckte på en knapp. Blev varmt och mycket blåsigt på en gång! Tyvärr gick en stor tjock grantopp av i ovädret och och ramlade ner precis på avgränsningen för snöpinnen. Så nu måste jag försöka ordna en ny stolpe och sätta upp repet på nytt…

 4. Johan skriver:

  Håller med övriga röster: Stort tack för att du gör detta tillgängligt för oss alla intresserade!

 5. Monica skriver:

  Trevligt med denna info från underbara Grövelsjön! Både med blogg och väderstation. Kommer förhoppningsvis upp i januari.
  Monica

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *