Mer om gränsöppningen natten till den 6 oktober

Klockan 00:00 den 6 oktober öppnas gränsen till Norge! Ni kan läsa mera på Engerdals kommuns hemsida, men jag har översatt det viktigaste till svenska. Har man bara giltigt ID och vaccinpass med dig så är det okej att resa in utan att testa sig när det öppnar.

”Resenärer som kommer från röda, mörkröda, lila och grå områden och som inte har ett giltigt Corona -certifikat måste testas vid gränsövergången. Undantag görs i fall där det inte finns någon teststation vid gränsövergången eller teststationen inte är öppen. Då måste ankomster testa sig med ett antingen -snabbtest på en offentlig teststation inom 24 timmar efter ankomst till Norge. Vid ett positivt antingen -snabbtest måste personen ta ett PCR -test inom 24 timmar.

Alla som har plikt att testa måste vara i karantän på lämplig plats, i princip i tio dagar. Om de testar negativt efter tre dagar kan de gå ur karantän. Alla helt vaccinerade släpps från karantän och tester.

I Engerdal finns ingen separat teststation på gränsen, men du kan kontakta Engerdal vård- och omsorgscentral på tel. 62 45 86 00 mellan 08.00-11.00 och 13.00-15.00 (vardagar) för att ordna testning. Utöver dessa tider finns det en akutmottagning på tel. 116 117 som gäller. Teststation är Futveien 8, 2443 Drevsjø.

I Engerdal har vi två gränsövergångar: Fylkesvei 218 Drevsjø och Fylkesvei 221 Elgådalen. Skyltar med information kommer att sättas upp vid dessa gränsövergångar.

När du passerar gränsen måste du ta med ett giltigt ID och Korona -pass (EES).”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *