Nybo, Guttan, Stupsjön, Garnsjön, Skärvagsjön

Behövde mig en länge riktig cykeltur men ville undvika länge sträckor på stora vägen mot Idre, då det är mycket turister och bilar här! Hade gränsen mot Norge varit öppen hade det inte varit några problem.

Nu blev det åter en tur med mountainbiken ner till Sågliden och sedan upp till Nybo och vidare mot Guttan. (Se även äldre inlägg) Men istället för att fortsätta mot Vassbo, svängde jag höger mot Stupsjön vid bild 1. Sedan är det lätt att missa stigen mot Garnsjön på bild 2 som finns efter man passerat Stupsjön. Men följer man bara de röda kryssen så är det inga problem. Fortsatte sedan mot Skärvagsjön och kom till slut ut på stora asfaltsvägen och fortsatte tillbaka mot Storsätern och Ollarsliden. Nästan 82 km blev rundan.

OBS! När man närmar sig Garnsjön ska man undvika att följa stigen på myren. Istället håller man till höger och får leda cykeln några 100 meter innan man kommer fram till en skogsväg. Det är jätteblött på myren och i princip omöjligt att cykla. Det blir väldiga spår också! Så gör som jag och undvik myren! Ni kan zooma in på kartan och se när mitt spår avviker från stigen ett tag, även bild 13 visar platsen… Jag kom ut på skogsvägen vid bild 5.

Download file: activity_7163962147.gpx

2 svar

  1. avatar Jonas skriver:

    Vi var ute samma dag på din andra runda ner till Vassbo men höll oss på grusvägarna inkl den i Gröveldalen upp till Lövåsen. Skapligt jobbiga backar där, men förvånad hur fin stigen var från Nybo ner till Guttan

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *