Flera skidspår körda

Idag blev det åter skidor från Lövåsen. Men en del skidspår från Storsätra är körda och jag testade det upp till Lappvallsleden. Se GPS-kartan här nedan. Först åkte jag till korsningen nedanför Grövelfjäll och åkte ner efter kraftledningsgatan mot Storsätern. Här var det dåligt. Men vid Storsätra och upp mot Lappvallsleden var det åkbart, men åk samma håll som jag, d.v.s uppför. För dåligt med snö om man åker nedför och rent ut sagt farligt. Bättre att åka Lappvallsleden nedför mot Grövelfjäll. Så kolla varvriktningen jag åkte för bästa/säkraste färdväg. Annars går det riktigt bra, men använd inte dina bästa skidor, ta några gamla som inte det är så noga med. Ganska lite sten, men det finns några elaka, annars mest blåbärsris där det är tunnt med snö.

Download file: activity_10156060376.gpx

5 svar

 1. Löwgren skriver:

  Skönt att se spår iaf! Låter som om du tog bilen från Ollarsliden? Inget packat på ”vår sida”? Vi har stuga i Västsätern, och det är skönt att slippa ta bilen bort.

  • Pastis skriver:

   Hej! Det går att ta sig ner på skidor till Storsätra och sedan skidspår till Lappvallsleden. Men ovanligt lite snö i år, kanske får vi lite i mer i natt, men det ser inte ut att bli några mängder enligt väderprognoserna. Lappvallsleden är klart åkbar och sedan finns planer på att göra klassiska- och skatespår på Grövelsjöns is så man får lite variation. Får se hur det går med de planerna.

 2. Pastis skriver:

  Det var 5 cm nysnö tidigt på tisdag morgon, så nu har vi ett snödjup på cirka 20 cm.

 3. Jonas skriver:

  Tror personligen spår på sjön vore otroligt välbesökt över Jul när vi har den här snöbristen.

 4. Anders Löwgren skriver:

  Sällan varit så lite snö till jul! Några gånger så har snön tinat till jul, men i år så har det bara varit brist på nederbörd… Förra helgen var det bara promenadspår ned till Storsätern från Västsätern, och med tanke på underlaget så är blir det onödigt spännande med skidor på. Men enligt skidspår ska det vara kört en bit upp mot Västsätern, i höjd med mitten av Ollarsliden.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *