Mycket snö och test av nya skinskidor

De senaste dagarna har det kommit rejält med nysnö! Vi köpte nya skinskidor i våras men hann aldrig testa dem då. Och i år har det varit lite dåligt med snö för att åka med nya fina skidor. Men idag testade vi dem. Mina var hårda, precis som jag hade beställt och verkade fungera bra då jag åker lite hårdare och tränar motion. Däremot var fästet sämre när man åker sakta, man måste trycka till och skjuta ifrån för att de ska fungera bra och då går det inte att åka för sakta. Jag flyttade fram bindningen ett steg till +1 och tyckte det verkade lovande. Det finns även +2 för ännu mer fäste, eller 0, -1 och -2 för bättre glid. Sedan kan man även byta skins, de som sitter på som standard är ”medium” och så finns det en sort för bättre fäste och en annan för bättre glid.

Tror de kommer att fungera bra, speciellt när det blir runt nollan. I morgon tar jag mina vanliga skidor och kallvalla.

6 svar

 1. Samuel skriver:

  Kul att det kommit mer snö! Jag va och kollade på din gård idag och det var mycket fåglar. Din väder station är väldigt bra och jag kollar snö djupet dagligen så att man är beredd på snödjupet när man kommer upp.

 2. Pastis skriver:

  Idag var det runt nollan och då greppade skidorna ännu bättre och jag flyttade tillbaka bindningen till 0 igen. Åkte dryga 17 km, Olåleden, Lövknuln, Bergset, Ryan, Gammeldalen, Valdalsbygget och tillbaka mot Ollarsliden via Lövknuln. Tror det kommer att bli bra med de nya skidorna! 🙂

  • Samuel skriver:

   Det låter bra. Jag har också tänkt köpa ett par skinskidor som jag kan använda när det är plusgrader.
   Då slipper man hålla på och valla med klister. För då brukar det gå ganska trögt att åka.

 3. Pastis skriver:

  Åkte idag 15 km och jag trivs bättre och bättre med skidorna! Bra glid och bra fäste, det var nära nollan på termometern! ????

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *