Fjällvägen mellan Narbuvoll och Översjödalen

Underbart väder idag, så det var att släppa allt annat och ut på cykeln nu när det nästan var sommarvärme! Har med racern flera gånger kört förbi en grusväg som går på fjället mellan norska Narbuvoll på väg 28 och Översjödalen på väg 26.

Så jag tog cykeln på biltaket och åkte förbi Isterfossen norrut på väg 26 och parkerade där vägen delar sig mellan 26 och 28. Cyklade sedan väg 28 den så kallade ”Rörosvägen” tills jag kom till Narbuvoll där jag vek av till vänster och hamnade snart på en betalväg över fjället. För cyklister är vägen gratis, bilar betalar 50 norska kronor, garanterat värt priset! Ingen dålig stigning i början och många backar hade över 18 procents lutning och i alla fall en över 19 och det kändes i benen som då hade trampat i cirka 40 km. Belöning väntade uppe på fjället där de lägre markerna var täckta av en helt underbar vitmossa och massor av toppar runt omkring. Kan nämna nordtoppen på Sålekinna som är 1595 meter och den södra är 1591, Elgpiggen 1604 och Blåkletten 1295. Väl nere i Översjödalen väntade åter en asfaltstur söderut mot en parkerade bilen. Också här är vägen njutbar och trevlig! Se bilder längre ned på sidan!

Ni kan föra musen över höjdkurvan här nedan och se på nedanstående karta var man befinner sig eller tvärtom.

GPS-fakta: 72.91 km, 683 meters höjdstigning. [ GPX-fil ]

Här startar och slutar rundan

Trevligt även på en MTB

Bakom fjället går vägen vi ska åka

Korta backar på 18-19 procent!

Skön fjällväg

Här smakade en Runekaka bra!

Fina fjäll

Garanterat värt en tur!

Lättare nedför...

Sålekinna

Tullstation i Översjödalen

Prislista

Nere i Översjödalen

2 svar

  1. avatar johan lindblå skriver:

    Ser underbart ut. Blir lätt sugen på att ge mig ut på mtb tur nu!

  2. avatar Mats Sjögren skriver:

    Ser riktigt fint ut. Blir sugen att komma upp och åka cykel. Mitt företag har en lägenhet i Grövelsjön så man blir sugen att komma upp och åka både cykel och skidor

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *