Runt Fjällgutusjön

Paus med fika eller bad?

En trevlig runda är att cykla runt Fjällgutusjön och tillbaka till Storsätern/Grövelsjön. Efter Kåtorna åker man utför på asfalten i den första backen, men tar till vänster innan den andra utförsbacken och åker grusväg till Elgådalen södra, där man får stanna och öppna två grindar. Var noga med att stänga ordentligt efter er! Efter andra grinden är man nere vid Fjällgutusjön och kan fika eller bada om lusten faller på… Sedan är det bara att fortsätta runt sjön och sedan kämpa uppför asfaltsbackarna mot Kåtorna.

Fler bilder finns längre ner på sidan.

GPS-fakta: 31.68 km, 354 meters höjdstigning. [ GPX-fil ]

Sträckning: Ollarsliden, gamla Norgevägen, Kåtorna, grusväg vänster ner mot Elgådalen södra, Fjällgutusjön, grusväg 654, Röstvollen, Kåtorna, Ollarsliden.

Åk utför efter Kåtorna

Andra grinden vid Elgådalen södra

Storslåga från väg 654

Uppe vid Kåtorna igen

1 Response

  1. avatar johan lindblå skriver:

    Ser riktigt trevligt ut, måste jag prova någon gång. Synd att man har haft semester redan. Nu blir det bara på helgerna man kan komma upp och nästa vända blir det att ta med downhillhojjen istället och åka över till lofsdalen för nedförskörning där. Måste dock försöka ta med XC hojjen och cykla lite i Grövlis innan vintern infaller.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.