Väderstationen

En ny väderstation är igång efter min gamla slutat fungera efter 12,5 år! Efter uppmaningar så startade jag en insamling till en ny proffsig väderstation. Det blev en Davis Wireless Vantage Pro2 med aktiv fläkt (#6153) som nu är i drift. Nu ska bara mjukvaran anpassas till den nya hårdvaran.

Läs mera om insamlingen här och tack igen all bidragsgivare! Ska uppdatera denna sida vid ett senare tillfälle…

 

Nedanstående är en gammal text om min gamla väderstation

Missa inte min väderstation som visar aktuellt väder i Grövelsjön/Storsätern med omnejd. Den är placerad på baksidan av mitt garage på Ollarsliden 35. Väderdata avläses en gång i minuten och sparas i en lokal mysql-server som direkt skickar vidare informationen ned till någon av mina Internetservrar i Tyskland eller Holland.

Du når vädersidan via att klicka på väderinformationen under ”Aktuella väderdata” i högerspalten, eller via adressen www.tauzero.se/weather

Den som uppskattar denna tjänst får gärna bidra med ett litet driftbidrag då det ökande elpriset gör att det kostar mig cirka 4000 kronor per år att driva väderstationen. Jag måste ju ha igång systemet dygnet runt, alla dagar om året. Betalningsmottagare är Per Bjälevik, min bank är Skandiabanken, kontonummer 9150 2451796 och ange väderstation på kommentarsraden. Eller Swisha till 0730412143. Tack på förhand!

För den teknikintresserade finns mera information om väderstationens server här.

Dagsvisning: Blå färg visar minusgrader, grön plusgrader. Man navigerar till andra datum genom att skriva in ett själv i rutan i mitten, eller klickar på ”Föregående dag” respektive ”Nästa dag”. Byt till veckovisning genom att klicka på ”VECKA”.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *