Två cykelturer till kåtorna

Renar ser man varje dag just nu. De blir lite konfunderade när man kommer cyklande och verkar undra vad tusen är det där för något...

Igår kväll tog jag mig en tur med cykeln till ”kåtorna” och även idag blev det samma vända. Det tar cirka 40 minuter för mig fram och tillbaka och det får ibland duga som motion och avkoppling. Men vart ligger egentligen ”kåtorna”? Det var nämligen en trevlig turist som stoppade mig för någon dag sedan och frågade om ”kåtorna” efter att läst det på bloggen. Var tvungen att säga som det är, det finns bara en kåta kvar vid parkeringen mot Rundhogna, Gruvhammaren och de andra fjällen. Men ”kåtorna” är ett begrepp som det flesta som turistat här sedan många år är vana vid och jag vet då inget annat namn för denna parkering.

6 svar

 1. avatar annemarlen skriver:

  Hejsan
  Tänkte bara tala om att jag kikar in här emellanåt för att se ur det är i Grövelsjön.
  Grövelsjön med omnejd har varit och är vår, min och min mans, vinterferieort sedan 1987. Däremellan blir det besök någon gång på sommaren och hösten också. Det är på Grövelsjögården vi landar när vi är där uppe.
  …så som sagt, kikar in ibland och tycker din blog är trevlig.
  Ha det gott,
  Anne-Marlen

 2. avatar Uffe A skriver:

  Hej på dig!
  Vi har nu varit på plats i Fjällbondegården och blev imponerade av den murade spisen!
  Hela projektet är väldigt spännande. Hoppas verkligen ni ror det iland.
  Blev däremot mer betänksam över Vadmalsstampen. Vad händer med den?
  En riktigt grym förkylning har sabbat veckan i övrigt. Tur att det är drygt 2 veckor kvar på vistelsen här!
  Uffe A

  • avatar Pastis skriver:

   Enligt Elvin så var det nödvändigt att i år prioritera boningshuset före Vadmalsstampen. Det är komplicerat då det gäller bidragsansökningar och annat. Även svårt att få tag i folk som kan ställa upp. Vadmalsstampen ska göras färdig nästa år vad jag förstår.

   En annan är på väg söderut då jag ska arbeta i Stockholm i nästa vecka. Hoppas ni får bra väder där uppe!

 3. avatar Agneta i 2:an skriver:

  Hej!
  Har börjat följa din blogg sedan vi träffades i Grövel i somras när vi var uppe. Det är så kul att hänga med där uppe, fast jag och min familj inte åker upp så ofta. Längtan upp finns alltid där.
  Kåtorna har jag också cyklat till många gånger i de yngre tonåren med en kompis vars föräldrar också har stuga på området, då med en riktig maffig matsäck som vi smällde i oss vid bordet där (har inte tänkt på om det står kvar).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *