Äntligen skidväder!

Mördarbackarna avklarade!

Mördarbackarna avklarade!

Det skulle bli mildare i dag, det visste vi. Men det blev en positiv överraskning att det blev så pass varmt som minus 4.5 grader. Perfekt skidväder med andra ord! 🙂

Dagens vända blev fin en, från Ollarsliden över skidbron och upp mot Lövåsen via mördarbackarna. Därefter Lappvallen, Grövelfjäll och sedan ledningsgatan upp till STF. Vidare ner över Sjöstugevägen och söderut via Grövlan. Sedan upp till Olåns rastplats och Olåleden hem till Ollarsliden. Enlig min GPS blev det 20.53 km och jag mötte bara fyra skidåkare!

Kanonfint före, lätt och mestadels glatta spår, så det blev mycket stakåkning. Innan jag åkte över Grövlan och upp mot Olåns rastplats fick jag lägga på lite mera VR40, för fästet hade slitits bort av all utförsåkning från Lappvallen och sedan efter nedförsbacken efter STF. Här uppe är det ofta lättvallat och 95 procent av gångerna är Swix VR40 lösningen på fästet, i alla fall för en motionsåkare som mig. Angående glidytorna så brukar jag bara lägga på glidparaffin några få gånger under skidsäsongen, mer arbete lägger jag inte ned på det.

Mera fästvalla innan klättring uppför...

Mera fästvalla innan klättring uppför…

Vid Olåns rastplats

Vid Olåns rastplats

6 svar

 1. avatar johan lindblå skriver:

  Idag var det kanonfint. Åkte från björnliden till stf och tillbaka. Riktigt fina spår. Hade förväntat mig kallare väder så blev riktigt positivt överraskad :-). Hoppas på lite sol imorrn nu så blir det nog en tur över dyllen till valdalsbygget och mata lite fåglar.

 2. avatar Bengt Lundgren skriver:

  Hej Per ! Har med stor inlevelse läst din tur idag.Lite jobbigt från kapellet upp till fyrvägskorset. Jag åker hellre uppför den biten än utför. Tycker inte om de branta utförsbackarna. Resten av din tur är njutbar skidåkning. Själv är jag några dagar i Mariefred. Åker på Golfbanan på rätt fina spår. Turen blir inte lång pga den ihållande kylan. Tretton grader på dagen och 16-17 på sena em gör att turen inte blir lång. Hälsning Bengt i 7-an.
  .

 3. avatar Pastis skriver:

  Johan, var det dig jag kanske mötte i dag när jag var på väg mot Lappvallen? Passa på i morgon söndag för då ska det vara okej temperaturer. Sedan blir det visst kallare på måndag! Bengt, oj är det så kallt i Mariefred!

  Själv hoppas jag på en lång vända i morgon söndag!

 4. avatar johan lindblå skriver:

  Det är möjligt. Hade en blå väst på mig iallafall. Det var ju inte allt för mycket folk ute 🙂

  • avatar Pastis skriver:

   Kommer bara ihåg att jag mötte en som skulle passa in. Det var två tillsammans, den första var grön på överkroppen och den andra blå. Själv var jag helsvart med röd mössa.
   Nu måste jag äta frukost för sedan måste man ut och passa på medan temperaturen är bra!

 5. avatar johan lindblå skriver:

  Det är säkert möjligt. Jag och sambon väntar nog lite till solen kommer fram 🙂 underbart att åka upp över dyllen och se fjällen i solsken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *