Malmö Velo Classic 2013

Cirka en timme före start

Cirka en timme före start

Idag körde jag motionsloppet Malmö Velo Classic här nere i Skåne och det gick bra. Perfekt väder med mycket sol och lite vind. Körde den långa slingan på 120km och den visade sig vara 121.93 km med en höjdstigning på 985 meter enligt min GPS.

Eftersom detta var min första start någonsin på landsväg så var jag osäker på hur hårt jag skulle gå ut och vågade inte hänga på i allt för hårt tempo utan höll cirka 32-36 km/h. Efter tag hamnade jag i en klunga på 20-30 cyklister och vi körde ihop fram till Slimmingebacken där gruppen splittrades. Själv är man ingen klättrare och efter nästa uppförsbacke i Kläggeröd var man lite efter. Båda dessa backar är klassificerade som kategori 4 klättringar.

Efter ett tag så kom jag och en annan cyklist ifatt en grupp och snart var vi en klunga igen. Tyvärr var många krokiga och det var bara jag och några till som orkade dra fram gruppen. Kände mig pigg under långa delar och drog klungan helt själv de sista milen och kom in på tiden 4:01:42. Det ger en snitthastighet på 30.3 km/h och det får jag väl vara nöjd med då detta var min debut på landsväg. Skamgränsen ligger väl på 30 km/h? Mitt resultat med mellantider finns här.

Detta var kul och något jag vill göra om fler gånger! Nu väntar bara några cykelturer till här nere i Skåne, sedan ska jag ställa undan cyklarna minst 1 månad för att vila ifrån dem. Senast i november ska vinterträningen igång och då blir det nog mest på trainern då klimatet hemma i Storsätern/Grövelsjön är så där för cykling då.

2 svar

  1. Per Wall skriver:

    Kul att du kom runt och är nöjd. Det var ju skönt att det var bra väder. Själv så skall jag ut en sväng på hojen i morgon men det verkar som om hösten och rusket är på väg nu. Skall ev upp till Funäsdalen och jobba en vecka i slutet okt eller början nov så då kan man kanske ta med skidor i stället för cykel. Ha det bra.
    Per

  2. Maria L skriver:

    Hej Per! Gratulerar till väl genomfört lopp och att det kändes bra! Tyvärr ej hunnit följa din blogg på länge, ser ut som du haft fina dagar i fina miljöer. Ta det försiktigt hemåt och hälsa! Om du tar dig hemåt västerut hör gärna av dig. Hälsningar Maria

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *