Vasatrampet 2020

I lördags den 12 september cyklade jag Vasatrampet i Mora. Från Vasaloppsmålet via Selja, Långlet, Gopshus, Oxberg upp till Evertsberg. Därefter ner mot Älvdalen men man viker av mot Väsa när man nästan är framme i Älvdalen. Vidare till Oxberg och sedan tillbaka samma väg som man kom till Vasaloppsmålet i Mora.

Vi var tre personer som höll ihop hela vägen och sedan var det några till som körde med oss då och då. Vi hade tur med vädret och fick bara några få regndroppar på oss. Väl i mål i Mora såg man att det hade regnat ganska bra där, men då var vi i Evertsberg! 🙂 Uppförsbacken från Oxberg upp till Evertsberg var första gången för mig och jag var lite fundersam på hur hårt man kunde åka då den är nästan 9 km lång. Men den var ganska snäll och mera av en åkbacke stora delar med cirka 3-3.5 procent lutning, först mot slutet brantade det till lite och blev över 7 procent.

Det var kul att cykla någon annanstans denna sommar och tillsammans med andra. Och som vanligt tack till Ingrid, Ulf och Britta i Mora för logi och service!

Total distance: 87.3 km
Total climbing: 618 m
Average speed: 29.58 km/h
Total time: 03:06:34

2 svar

  1. avatar Jonas skriver:

    Bra kört, fint snitt på kuperad bana!

  2. avatar Pastis skriver:

    Tackar! Det var en trevlig bana och skönt att få cykla på annan ort denna sommar!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.