Ny cykel: Canyon Grizl CF SL 7 eTap

Har precis fått hem en ny cykel som jag beställde i slutet på juni. Det gick fort! Det är en gravel (gruscykel), nämligen en Canyon Grizl CF SL 7 eTap. För den intresserade finns ingående tekniska detaljer och bilder på sidan ”Mina cyklar”. Planen är att jag ska använda den som min standard- och träningscykel på asfalt, grus och mycket enkla stigar. Till stigcykling använder jag istället min gamla MTB och på långa asfaltsturer och motionslopp min racer som har gått många tusentals mil men som jag försöker hålla i bra skick.

Frågan är hur bra Schwalbe G-One Bite däcken rullar (45 mm)? De är egentligen mer för grus och stig, medan jag kanske skulle behöva stora däck som rullar bättre på asfalt- och grusvägar? Men ska först testa dem och se ifall de duger tills de blir utslitna och köpa nya däck då. Sedan funderar jag på den 12 växlade kassetten 10-44. Bra med lätta växlar ibland, men det blir stora hopp på den mellan de lättaste växlarna. Kanske skaffar jag en mera tätstegad kassett (10-36) som komplement, men jag ska först provcykla den i sommar innan jag bestämmer mig. Kul ska det i alla fall bli! 🙂

Provkörde cykeln idag fram och tillbaka till Röstvollen och första känslan är MYCKET BRA! Rullar lätt och växlingarna kändes perfekta! Använde bara kassetten upp till 28, så 32-38-44 behövde jag aldrig använda. Kanske blir det en 10-36 kassett, men först blir det flera cykelturer för att se om 10-44 är bra som den är.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *