Fotosafari med nya cykeln

Idag testade jag min nya cykel på lite sämre vägar och stigar. Jag ångrar bara en sak med nya cykeln, att jag inte köpte den tidigare! Sedan tidigare rundor med den så visste jag att den är störtskön att motionsträna på sämre asfalts- och grusvägar, rullar nästan lika lätt som racern… Efter dagens fotosafari på sämre grusvägar och enklare stigar så jag såld!

Började från Ollarsliden med de branta uppförsbackarna efter gamla Norgevägen och där fick jag för första gången användning av 38 och 44 på kassetten. En hel del träd låg i vägen, så jag får ta med mig sågen och ta bort dem någon dag. In i Norge och upp mot ”Kåtorna” (som inte finns längre) och därefter grusvägen runt Fjällgutusjön, inklusive stigen efter sandstranden ända fram till udden och utloppet av den lilla bäcken. Sedan favorituppförsbackarna efter väg 221 från Röstvollen upp mot ”Kåtorna” igen och hem mot Ollarsliden. Det blev en tur på dryga 32 kilometer och en stigning på 363 meter.

5 svar

 1. Fredrik skriver:

  Fina bilder! Bild 28; är det Åsen ( grusvägen rakt öster om Fjällgutusjön)?

  • Pastis skriver:

   Nja, det är efter den vägen. Men bild 22 är väl Åsen och bild 28 är gården efter grindarna, den heter Elgådalen S har jag för mig.

   • Fredrik skriver:

    Jaha, då är jag med. Du har inte varit förbi Yttervollen? Fäboden som ligger i änden på stigen vid Fjällgutusjön, innanför Åsen. Jag är nyfiken på om några byggnader fortfarande står kvar.

 2. Fredrik skriver:

  Nej. Bara på flygfoto. Där ser det ut som en bortglömd fäbod…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *